Tai – geriausias šokėjų rezultatas už laisvąją programą šį sezoną. Jis leido bendroje įskaitoje su 160.00 taško iš 15 –os vietos pakilti į 14-ą. Po privalomojo šokio Lietuvos pora buvo 16-ta, po originaliojo - 15–a. Praėjusių metų pasaulio pirmenybėse 21 m. amerikietė ir 23 m. lietuvis užėmė 14-tąją vietą, o šįmet Europos čempionate įsibrovė į geriausiųjų dešimtuką.

D.Stagniūno ir K. Copely šokį nuolat lydėjo publikos ovacijos, „Staples Center” arenoje matėsi Lietuvos trispalvių. Laukdama rezultatų K. Copely gerbėjams padėkojo lietuviškai – „ačiū“.

Pirmas 19 vietų užėmusios šokėjų ant ledo poros iškovojo kelialapius į kitąmet vykstančias Vankuverio žiemos olimpines žaidynes. Visgi Lietuvos porai iškovotas kelialapis galimybės važiuoti į olimpiadą dar nesuteikia – žodį dar turės tarti Lietuvos prezidentas, kuris spręs, ar amerikietei K. Copely išimties tvarka suteikti dvigubą pilietybę.

Pasaulio pirmenybių aukso medalius pirmąkart karjeroje iškovojo po traumų į varžybas grįžę 2008 m. Europos čempionai rusai 24 m. Oksana Domnina ir 27 m. Maksimas Šabalinas (206.30). Po privalomojo ir originaliojo šokių pirmavę čiuožėjai laimėjo ir laisvąją programą (100.85).

Antri liko ir 2005 m. pasaulio čempionate pasiektą rezultatą pakartojo amerikiečiai 24 m. Tanith Belbin ir 27 m. Benjaminas Agosto (205.08). 2006 ir 2007 m. čiuožėjai yra iškovoję pasaulio čempionato bronzą, o pernai atsidūrė šalia garbės pakylos – 4-oje vietoje. Amerikiečių kolekcijoje taip pat yra 2006 m. Turino olimpiados sidabras.

Bronzą, surinkę 200.40 balo, iškovojo Kanados atstovai praėjusių metų pasaulio vicečempionai 19 m. Tessa Virtue ir 21 m. Scottas Moiras. Nuo jų tik 0,04 balo atsiliko kita JAV pora 22 m. Meryl Davis ir 21 m. Charlie White'as (200.36).

Iš viso ledo šokių varžybose varžėsi 30 pasaulio porų, laisvąją programą atliko 24 geriausios.

Lietuva savo teisėjo ledo šokių varžybose neturėjo - burtai lėmė, kad Lietuvos teisėja Laimutė Krauzienė pasaulio čempionate teisėjauja tik moterų varžybose.

K. Copely ir D. Stagniūną JAV treniruoja Igoris Shpilbandas ir Marina Zujeva.

DELFI primena, kad Lietuvos vėliava pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybėse kilo 2000 m., kai bronzos medalius iškovojo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2002 ir 2006 m. Lietuvos šokėjai pasaulio čempionate liko ketvirti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją