Tai šiandien užfiksuota trišalės finansavimo sutarties pakeitime, kurį pasirašė ūkio ministras Dainius Kreivys, finansų ministras Algirdas Šemeta ir Europos investicijų fondo vadovas Richardas Pelly. Trišalė sutartis buvo pasirašyta 2008 m. spalio 1 d. Ja Verslo fondui buvo skirta 275 mln. Lt Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, o valdytoju paskirtas EIF.

Verslo fondas yra viena iš Ekonomikos skatinimo plane numatytų priemonių, kuria dalis ES struktūrinių fondų lėšų yra naudojama verslui kredituoti.

EIF jau šią savaitę turėtų paskelbti kvietimus bankams, per kuriuos bus teikiami kreditai verslui. Bankai turės pateikti pasiūlymus per 20 darbo dienų nuo kvietimo paskelbimo, t.y., pirmą balandžio savaitę. Taip Vyriausybė siekia paskatinti bankus pradėti teikti kreditus verslui ir padidinti verslui pasiekiamus kreditinius išteklius.

EIF vadovas pažadėjo, jog bankai bus atrinkti gegužę. Planuojama, kad verslas kreiptis į bankus dėl kreditų smulkiam ir vidutiniam verslui galės jau birželį.

„Susitarimas su EIF – pirmas žingsnis, siekiant suaktyvinti kreditinių išteklių rinką. Tikiuosi, kad bankai aktyviai dalyvaus EIF skelbiamuose kvietimuose“, – sako D. Kreivys.

Susitikimo su EIF vadovu metu D. Kreivys taip pat akcentavo būtinybę kaip galima greičiau paruošti kito finansų instrumento – portfelinių garantijų – kvietimo dokumentaciją ir paskelbti kvietimus bankams.

Portfelinės garantijos turėtų teikti nemažą grąžą apimdamos esamus paskolų portfelius, skatinti verslumą ir atlaisvinti bankų kapitalą naujoms paskoloms teikti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją