Tačiau rinkimuose K. Prunskienė dalyvaus kaip nepriklausoma kandidatė, nes esą nenori būti siejama su kuria nors viena visuomenės grupe.

„Man prasmingiau ir logiškiau kelti kandidatūrą savarankiškai - žmonių akyse partija turi sektorinį atspalvį, nes didelė dalis narių atstovauja vienai socialinei grupei. Aš norėčiau būti palaikoma platesnių visuomenės sluoksnių. Jeigu būčiau iškelta partijos, mane sutapatintų su siauru elektoratu, man būtų sunku pasakyti žodį, kuris būtų skirtas visiems žmonėms“, - DELFI sakė politikė.

K. Prunskienė sakė visus dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ketinanti pristatyti ketvirtadienį, mat vasario 26 d. švęs gimtadienį: „Pagalvojau, kam atidėlioti, kai yra toks šansas taip pažymėti šių metų gimtadienį“.

Tuo tarpu Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) tarybos nariai gūžčioja pečiais – jie apie K. Prunskienės sprendimą kandidatuoti prezidento rinkimuose, o juo labiau savarankiškai, informuoti nebuvo.

Vienas didžiausių K. Prunskienės oponentų partijoje, LVLS pirmtakės Valstiečių partijos įkūrėjas Ramūnas Karbauskis svarsto, jog paskelbusi, kad prezidento rinkimuose dalyvaus savarankiškai, profesorė siekia užbėgti įvykiams už akių, mat nesitiki, kad sekmadienį vyksiančiame suvažiavime bus perrinkta pirmininke.

„Partijos pirmininkė tikriausiai susitaikė su tuo, kad partijos vadovybėje bus permainos ir nesieja savo kandidatavimo prezidento rinkimuose su partija. Nes kaip būtų galima paaiškinti, kad partija neišrenka jos pirmininke, o iškelia į prezidentus. Matyt, kad logika tokia – kandidatūrą ji kels pati ir prašys mūsų partijos bei kitų organizacijų paramos“, - DELFI sakė R. Karbauskis, kuris pats pretenduoja užimti valstiečių liaudininkų lyderio postą.

Oficialiai savo kandidatus prezidento rinkimuose yra iškėlusios tik valdančioji Tautos prisikėlimo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Pirmoji patvirtino savo lyderio, Seimo pirmininko Arūno Valinsko kandidatūrą, antroji – parlamentinės frakcijos seniūno Valentino Mazuronio.

Liberalų ir centro sąjungos (LICS) valdyba kandidatu prezidento rinkimuose nutarė kelti savo lyderį Artūrą Zuoką, tačiau pats politikas tikina dar nesąs galutinai apsisprendęs, ar sieks aukščiausio valstybės pareigūno posto.

Ambicijų dalyvauti rinkimuose pareiškė turintys europarlamentaras, „darbietis“ Šarūnas Birutis, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Klaipėdos notarė Vilma Juostė, leidėjas Algirdas Pilvelis, buvęs Seimo narys Algimantas Matulevičius.

Anksčiau apie tai, kad svarsto galimybę dalyvauti prezidento rinkimuose buvo pareiškusi Europos Parlamente (EP) dirbanti konservatorių-krikdemų atstovė Laima Liucija Andrikienė, tačiau vėliau iš kovos dėl valstybės vadovo kėdės ji pasitraukė tvirtindama, jog nenori skaldyti partijos, kurioje, be jos kandidatūros, svarstomos dar keturių galimų pretendentų į prezidentus pavardės.