Šiame pratime nugalėjo italė Arianna Comi, antra buvo čekė Michaela Musilova, o trečioje pozicijoje liko baltarusė Kaciaryna Dryzlova.

Moterų šaudymo pneumatiniu pistoletu rungtyje Jovilė Jonavičiūtė (360 taškų) ir Aistė Markevičiūtė (351 taškas) užėmė 58 ir 60 vietas. Šioje rungtyje nugalėjo bulgarė Marija Grozdeva, aplenkusi gruzinę Nino Salukvadzę ir čekę Lenką Maruškovą.

Po kvalifikacinių varžybų pneumatiniu šautuvu moterų grupėje vilnietė Margarita Belochvostova surinko 385 taškus ir užėmė 65 vietą, o Rasida Kovalska (378 tšk.) liko 74-a.

Čia vyko atkakliausia kova: nuo 4 iki 13 vietos šaulių rezultatai buvo vienodi.

Pagal naujas tarptautinės šaudymo sporto federacijos (ISSF) taisykles, kas varžysis šaudyti finaluose sprendžiama ne pagal paskutinės serijos rezultatą, bet šaulės turi atlikti papildomus penkis šūvius.

Aštuonioms geriausioms šių metų Europos šaulėms atlikus po dešimt finalinių šūvių pirmąją vietą laimėjo Kroatijos atstovė Snjezana Pejčič, antra buvo vokietė Beate Gauss, o trečiaja pozicija tenkinosi serbė Andrea Arsovič.

Paskutinės pneumatiniu šautuvu šaudė merginos. Dvi Lietuvos atstovės - Vida Ajutytė (54 vieta) ir Raminta Račiūtė (56 vieta) - Europos čempionate dalyvavo pirmą kartą, o Kristina Paliokaitė (57 vieta) antrąjį.

Jos surinko vienodą taškų sumą - 386 - ir komandų įskaitoje užėmė 17 vietą.

Sekmadienį vaikinai ir vyrai šaudys tose pačiose rungtyse.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

vyrai:

šautuvo rungtis: Karolis Girulis (2009 m. Lietuvos čempionas ir rekordininkas), Rimvydas Spėčius (daugkartinis Lietuvos čempionas ir rekordininkas) ir Mantas Stankevičius (Lietuvos čempionas ir rekordininkas);

pistoleto rungtis: Giedrius Biconas ir Pavelas Voitiukevičius;

vaikinai:

šautuvo rungtis: Tomas Simokaitis, Jaroslavas Jancevičius ir Kęstutis Petniūnas;

pistoleto rungtis: Kęstutis Pečiukonis ir Jaroslavas Suchovejus;

moterys:

šautuvo rungtis: Margarita Belochvostova ir Rasida Kovalska;

pistoleto rungtis: Jovilė Jonavičiūtė ir Aistė Markevičiūtė;

merginos:

šautuvo rungtis: Vida Ajutytė, Raminta Račiūtė ir Kristina Paliokaitė;

pistoleto rungtis: Benita Vyšniauskaitė ir Jekaterina Ždanova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją