„Tokios pavardės buvo minėtos“, - DELFI sakė TS-LKD Politikos komiteto narys, parlamentaras Petras Luomanas, tačiau, jo teigimu, šiuo atveju ne tiek svarbu konkretūs žmonės, kiek bendras principas, jog Politikos komiteto nuomone, tarp kandidatų į EP, šalia patyrusių politikų pavardžių, turi atsirasti ir jaunų žmonių - esą reikia ruošti pamainą.

Kaip DELFI aiškino TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma, teisę siūlyti kandidatus rinkimams į EP turi visos partijos struktūros – skyriai, frakcijos, bendrijos, prezidiumas. Paskutinioji siūlymų diena – vasario 27-oji, tuomet darbo imsis prezidiumas, o galutinai sąrašą išreitinguos ir patvirtins TS-LKD taryba.

Pasak J. Razmos, politikai ir patys gali siūlytis tapti kandidatais EP rinkimuose, bet tam jie turi surinkti nustatytą kiekį partijos narių parašų. „Bet čia bus retesni atvejai, gal tokių išvis nebus“, - svarstė politikas.

Rinkimai į EP vyks birželio 7 d. Nuo Lietuvos į EP iškeliaus 12 atstovų.

Šiuo metu Lietuvai EP atstovauja 13 politikų: V. Landsbergis, L. Andrikienė, Šarūnas Birutis, Danutė Budreikaitė, Arūnas Degutis, Jolantas Dičkutė, Gintaras Didžiokas, Eugenijus Gentvilas, Ona Juknevičienė, Eugenijus Maldeikis, Justas Vincas Paleckis, Aloyzas Sakalas, Margarita Starkevičiūtė.

Vietų kvota nuo 13 iki 12 Lietuvai buvo sumažinta todėl, kad 2007 m. prie Europos Sąjungos (ES) prisijungė Rumunija ir Bulgarija, kurios taip pat turi būti atstovaujamos EP.