TS-LKD šeštadienį partijos tarybos posėdyje tarėsi dėl tvarkos, pagal kurią būtų keliami kandidatai gegužę ir birželį vyksiančiuose rinkimuose, tačiau dėl konkrečių kandidatų spręsta nebuvo.

"Dar kartą galiu pakartoti savo asmeninę nuostatą - aš tikrai nedalyvausiu rinkimuose, o jeigu dalyvaus D. Grybauskaitė, aš siūlysiu partijai paremti jos kandidatūrą", - žurnalistams sakė A. Kubilius.

Premjeras neįvardijo konkrečių partijos narių, kurie galėtų būti keliami kandidatais, jei eurokomisarė nuspręstų nedalyvauti rinkimuose. A. Kubilius taip pat gana skeptiškai įvertino galimybę visoms koalicijos partijoms kelti vieną kandidatą.

"Manau, kad koalicija atlaikys ir skirtingus partijų sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose", - sakė A. Kubilius.

Paklaustas apie partijos kandidatus į Europos Parlamentą, A. Kubilius paminėjo dabar Briuselyje ir Strasbūre dirbančius partiečius.

"Turime puikių kandidatų, iš jų ir tuos, kurie dabar atstovauja Lietuvai Europos Parlamente - tai prof. Vytautas Landsbergis, Laima Andrikienė. Manau, kad jie puikiai atstovavo", - sakė A. Kubilius.

Paskutinė apklausa, atlikta pagal naujienų agentūros ELTA ir tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" bendrą projektą, rodo, kad daugiausiai Lietuvos piliečių prie valstybės vairo norėtų matyti eurokomisarę D. Grybauskaitę. Ją kaip būsimą Prezidentę paminėjo ketvirtadalis respondentų. Po jos rikiuojasi Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas (8,3 proc.) ir Premjeras Andrius Kubilius (7,7 proc.).

Geidžiamiausia kandidate vadinama D. Grybauskaitė iki šiol neatskleidžia, ar sieks užimti valstybės vadovo postą.