Pagal naująjį įstatymą, neigiamą poveikį turinčia būtų pripažinta tokia informacija, kurioje iškreipiami šeimos santykiai, paniekinamos jos vertybės, vartojami nešvankūs posakiai, žodžiai ar gestai, netgi - skatinami blogi mitybos, higienos ir fizinio pasyvumo įpročiai.

Be to, neigiamą poveikį nepilnamečiams daranti būtų pripažinta ir informacija, susijusi su fizinio ar psichinio smurto vaizdavimu, rodomas mirusio, mirštančio arba žiauriai sužaloto žmogaus kūnas, erotinio pobūdžio: kai skatinamas lytinis geismas, siūloma lytiškai santykiauti, rodomas lytinis aktas, jo imitacija ar kitoks seksualinis pasitenkinimas.

Neigiamo poveikio informacija būtų pripažinta ir sukelianti baimę ar siaubą, taip pat - kurioje demonstruojami paranormalūs reiškiniai, sudarant šių reiškinių tikrumo įspūdį.

Tokios informacijos sklaida būtų ribojama.

Įstatymo kritikai teigė, jog, priėmus tokias pataisas, televizijos atsidurs kuriozinėse situacijose, kai negalės nesulaukusios 23 valandos rodyti netgi dokumentinių filmų.

"Negalime dangstytis gera idėja. Yra įstatymas nepilnamečių apsaugos, jis nėra naujas atradimas, bet reikia nepasiduoti bendram davatkiškumui, kad jaunimas Lietuvoje tik nuo ryto iki vakaro per visas televizijas žiūrėtų tik "Duokim garo", - projektą vertino liberalcentristas Arminas Lydeka.