Atsigavimas neįvyks per vieną naktį, bet negalima švaistyti "nė minutės", sakė B.Obama, pristatydamos iš "sunkiasvorių" suformuotą savo ekonomikos komandą, kuriai kaip iždo sekretorius vadovaus Timothy Geithneris ir kurioje kaip prezidento aukšto rango patarėjas dirbs buvęs iždo sekretorius Lawrence'as Summersas.

Per antrąją po lapkričio 4-osios rinkimų triumfo spaudos konferenciją B.Obama sakė, kad JAV ekonomika pateko į užburtą ratą, bet gyrė planą sukurti 2,5 mln. darbo vietų skiriant daug lėšų nacionalinei infrastruktūrai.

B.Obama 47 metų T.Geithnerį, Niujorko Federalinės rezervų sistemos banko prezidentą, paskyrė vadovauti Iždo departamentui ir jo 700 mlrd. dolerių pagalbai į bėdą patekusioms finansinėms institucijoms, o 53 metų L.Summersą, buvusį prezidento Billo Clintono iždo sekretorių, Nacionalinės ekonomikos tarybos direktoriumi.

Jiedu nekalbėjo per tą spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo B.Obamos viceprezidentas Joe Bidenas.

Vadovauti Patarėjų ekonomikos klausimais tarybai B.Obama paskyrė Berklyje įsikūrusio Kalifornijos universiteto ekonomikos profesorę Christiną Romer, o vadovauti Vidaus politikos tarybai - savo prezidentinės kampanijos patarėją politikos klausimais, buvusią Senato Teismų komiteto vyriausiąją advokatę Melody Barnes.

Prognozuojama, kad L.Summersas ateityje galbūt pakeis Federalinės rezervų sistemos pirmininką Beną Bernanke'ą, kurio kadencija baigsis 2010 metų sausį.

B.Obama po savo istorinės rinkimų pergalės prieš respublikonų kandidatą Johną McCainą vengdavo viešai kalbėti ir liko Čikagoje formuoti savo administracijos, bet iki šiol jokių paskyrimų oficialiai neskelbė. T.Geithnerio paskyrimas buvo pirmasis, paskelbtas oficialiai.

Žadėdamas vykdyti didelius prezidento George'o W.Busho įsipareigojimus dėl rinkos, B.Obama sakė: "Mums reikės sutelkti geriausius protus Amerikoje, kad jie mums vadovautų, ir būtent to siekiau rinkdamas savo ekonominę komandą".

Išrinktasis prezidentas, kuris bus prisaikdintas sausio 20 -ąją, taip pat sakė, kad jo komanda turi "nuodugnią patirtį ir drąsių naujų idėjų turtą", suprasdama, kad "negalime turėti klestinčio Vostrito, kol kenčia "Meinstritas" (paprasti žmonės).