Tuo tarpu pati D.Gybauskaitė po susitikimo su realiausiu kandidatu į premjerus BNS sakė, kad apie būsimus prezidento rinkimus su A.Kubiliumi nekalbėjo, nes pagrindinis šio susitikimo tikslas buvo šiuo metu besiformuojančios koalicijos rengiamo antikrizinių priemonių plano aptarimas.

A.Kubilius BNS penktadienį po susitikimo Vilniuje su D.Grybauskaite sakė, kad svarstymus dėl galimos pozicijos ir galimų kandidatūrų į prezidento postą TS-LKD turėtų pradėti dar iki šių metų pabaigos.

"Mes kol kas nesvarstom, bet ne kartą esu kartojęs, kodėl ne (D.Grybauskaitė - BNS) Manau, kad tikrai tai būtų rimta kandidatė ir gera prezidentė. Man teko su D.Grybauskaite dirbti 1999 - 2000 metais, kai mūsų Vyriausybė ją pakvietė dirbti finansų viceministre, man teko matyti, kaip ji dirbo finansų ministre Algirdo Brazausko Vyriausybėje ir kaip dabar ji dirba Europos Komisijoje viena iš svarbiausių komisarių. Tai neturiu jokių abejonių dėl jos kvalifikacijos tinkamai vadovauti šaliai ir jai atstovauti", - teigė A.Kubilius.

Paklaustas, ar konservatoriai remtų D.Grybauskaitės kandidatūrą šalies vadovo rinkimuose, A.Kubilius atsakė: "Kol kas partijoje nesame svarstę jokių klausimų susijusių su būsimais prezidento rinkimais, bet jei D.Grybauskaitė apsispręs kandidatuoti, aš partijai siūlysiu paremti jos kandidatūrą".

Klausiamas, kada TS-LKD imsis svarstyti galimas kandidatūras į prezidento postą, konservatorių vadovas teigė, jog tai turėtų įvykti dar iki Naujųjų metų.

"Aš manau, kad prezidento rinkimai yra labai svarbus valstybės gyvenimo faktas ir kai, tikiuosi, pavyks sėkmingai suformuoti valdančiąją koaliciją, partija nedelsdama grįš prie šio svarbaus klausimo ir, tikiuosi, kad tai įvyks dar iki Naujųjų metų", - sakė TS-LKD vadovas.

Tuo tarpu pati D.Grybauskaitė, BNS paklausta, ar svarsto galimybes kelti savo kandidatūrą į prezidento postą kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose, atsakė:

"Nesvarsčiau ir nesvarstau. Galiu pakartoti tai, ką jau daug kartų esu sakiusi - manęs šis postas nedomino ir nedomina. O kaip bus ateityje, nenoriu spekuliuoti", - teigė ES komisarė.

"Labai naiviais" ji pavadino ir kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimus, neva A.Kubilius siūlęs jai partijos paramą per prezidento rinkimus mainais į pasižadėjimą nekritikuoti naujosios vyriausybės.

"Tie, kas mane nors kiek pažįsta, puikiai supranta, kad tokių derybų negali būti", - sakė D.Grybauskaitė.

A.Kubilius taip pat tikino, kad konkrečiai apie būsimus prezidento rinkimus kitų metų birželį penktadienio susitikime su D.Grybauskaite kalbėta nebuvo, o viena pagrindinių susitikimo temų - centro dešinės koaliciją formuojančių keturių partijų rengiama antikrizinė programa.

"Mes kalbėjome apie Lietuvos reikalus, apie mūsų parengtą krizės įveikimo planą, gavau vertingų pastabų, į kurias tikrai atsižvelgsime. Aptarėme, kaip šiomis sudėtingomis ne tik Lietuvai sąlygomis galima kartu su EK ieškoti išeičių", - teigė TS-LKD vadovas.

Kiek anksčiau penktadienį Lietuvos radijo laidoje "Akiračiai" A.Kubilius teigė, jog norėtų matyti eurokomisarę D.Grybauskaitę kandidatuojančią į prezidento postą.

TS-LKD vadovas taip pat sakė teigiamai vertinąs ir SEB banko prezidento patarėją Gitaną Nausėdą, kaip galimą kandidatą į šalies vadovo postą.