Kaip einasi derybos, LRT tarybos nariai antradienį domėjosi tarybos posėdyje. A. Siaurusevičius pasakojo kelis kartus susitikęs su D. Kuoliu, tačiau šis esą apie derybas dėl laidos nieko neklausęs ir nesikreipęs. „Jis žino, kur kreiptis“, - sakė A. Siaurusevičius, pridūręs, kad iki šiol nežino D. Kuolio pozicijos, be to, trūksta D. Kuolio norų.

Be to, pasak A. Siaurusevičiaus, iki šiol dėl rinkimų debatų laidų nebuvo laisvos studijos. „Tiesiog į tą pasiūlymą nebuvo atsižvelgta”, - išgirdusi visuomeninio transliuotojo administracijos poziciją, konstatavo LRT tarybos narė Eglė Pranckūnienė. „O ką šioje vietoje reikėtų derėtis?“, - nesupratęs replikavo LTV2 vadovas Martynas Kėvišas.

Tarybos nariai priminė, kad derėtis su D. Kuoliu taryba LRT administracijai siūlė jau dukart.

„Prieš kelis mėnesius atsakiau į man raštu pateiktus LRT klausimus, tačiau atsakymo iki šiol nesulaukiau. Taip pat nesulaukiau jokio skambučio ar jokio pokalbio“, - DELFI sakė D. Kuolys.

DELFI primena, kad rugpjūtį LRT taryba uždarame posėdyje LRT vadovybei išsakė siūlymą į LTV2 eterį sugrąžinti D. Kuolio laidą „Sankirtos“. D. Kuoliui kelta sąlyga, kad „Sankirtos“ atitiktų kultūrinės laidos koncepciją. Kai kurie tarybos nariai tada įtarė, jog tam tikra prasme D. Kuoliui yra sudaromos išskirtinės sąlygos, mat eteris jo laidai veikiausiai būtų suteiktas siekiant paneigti įtarimus, kad gegužę D. Kuolys prarado radijo laidą „Tarp Rytų ir Vakarų“ bei LTV2 kanalu rodytas „Sankirtas“ dėl nesutarimų su LRT vadovybe.

„Sankirtos“ iš LTV2 tinklelio dingo pavasarį pasibaigus laidos rodymo sezonui. Naująjį sezoną LRT vadovai sutartį su D. Kuoliu pratęsti atsisakė motyvuodami, kad „Sankirtos“ – politinė laida, netinkama LTV2 – kultūros kanalui.

Tačiau kur kas daugiau dėmesio sulaukė D. Kuolio laidos „Tarp Rytų ir Vakarų“ dingimas iš Lietuvos radijo eterio. Tuoj po to, pareiškęs, jog nesugebėjo apginti D. Kuolio laidos „Tarp Rytų ir Vakarų“ bei dėl to, kad nepasitiki naujuoju LRT vadovu Audriumi Siaurusevičiumi, iš LRT tarybos pirmininko pareigų ir apskritai iš tarybos narių pasitraukė Valentinas Milaknis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją