„Ilgalaikis pensijų kaupimas gyventojams sudaro sąlygas savo nuožiūra taupyti pinigus senatvei. Įmokų tvarkos kaitaliojimai mažina Lietuvos žmonių pasitikėjimą dar nauja, tačiau reikalinga sistema. Tokie siūlymai ne tik menkina Lietuvos institucijų patikimumą, bet ir kelia abejonių dėl juos teikiančių asmenų kompetencijos“, - Prezidentūros pranešime spaudai cituojamas V. Adamkus.

Matydamas galimus „Sodros“ biudžeto sunkumus prezidentas mano, kad pirmiausia reikia kritiškai įvertinti naujus įsipareigojimus, kurie buvo priimti rinkimų įkarštyje ir smarkiai padidino išlaidas socialinei apsaugai.

„Privalome vykdyti įsipareigojimus ir padėti nepragyvenantiems be socialinės paramos. Prastėjanti ekonominė šalies būklė verčia mažinti išlaidas ten, kur jos nėra būtinos, ir labiau paremti sunkiai besiverčiančias šeimas, - pažymi Prezidentas V. Adamkus. – Deja, nesugebėjome pasirengti sunkmečiui, gyvendami spartaus ekonominio augimo sąlygomis. Tačiau dabar nedarykime panašių klaidų, nes jų finansinė našta teks ateities kartoms“.

Apie galimus valstybės finansų problemų sprendimo būdus prezidentas žada kalbėtis su kandidatais į naująjį ministrų kabinetą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją