aA
Kol kas abėcėliniame Darbo partijos ir leiboristų koaliciniame sąraše kandidatuoti į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje surašytos beveik visų „darbiečių“, šią kadenciją dirbančių parlamente, pavardės, tačiau tarp jų nėra dviejų milijonierių – Antano Boso ir Romualdos Kšanienės.
Antanas Bosas (kairėje)
Antanas Bosas (kairėje)
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Pasak Darbo partijos frakcijos seniūnės Seime Virginijos Baltraitienės, apie tai, kad tiek A. Bosas, tiek R. Kšanienė nesieja savo ateities su politika ir antrąkart nežada siekti Seimo nario mandato, partija žinojo dar praėjusiais metais. V. Baltraitienės teigimu, A. Bosas savo sprendimą motyvavo verslo reikalais, o R. Kšanienė – asmeninėmis problemomis.

Šeštadienį posėdžiavęs Darbo partijos suvažiavimas sudarė koalicinį sąrašą su neseniai įsikūrusia Viktoro Fiodorovo vadovaujama Leiboristų partija. V. Fiodorovas kartu vadovauja ir šalia Darbo partijos veikiančiai jaunimo organizacijai „Darbas“.

Koalicinis „darbiečių“ ir leiboristų sąrašas kol kas yra abėcėlinis, konkretų kandidatų eiliškumą abi pusės sudėlios kitą savaitgalį vyksiančiame Darbo partijos tarybos posėdyje.

Remiantis Seimo rinkimų įstatymu, koaliciniai sąrašai turi įveikti didesnį barjerą, nei pavienės partijos – tai reiškia, kad siekdamos patekti į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje koalicijos turi surinkti ne mažiau nei 7 proc. balsų, kai pavieniui dalyvaujančios partijos - 5 proc.

Kol kas Darbo partija yra paskelbusi tik pirmųjų keturių sąrašo vietų eiliškumą: pirmasis į Seimą sieks patekti finansinių nusikaltimų organizavimu įtariamas partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, antroji – vien ištikimiausių pirmininko sąjungininkių, vicepirmininkė ir Seimo narė Loreta Graužinienė, trečioji pozicija skirta Vytautui Gapšiui, ketvirtoji – dabartinė frakcijos Seime seniūnei V. Baltraitienei.

Seimo rinkimai vyks spalio 12 d.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0