Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, valtyje buvo 3 suaugusieji ir 4 vaikai.

Informaciją apie pagalbos prašančius poilsiautojus užkardos pasieniečiai perdavė kolegoms, patruliavusiems ežere, bei Rusijos Federacijos pasieniečiams. Nustačius tikslią valties buvimo vietą, paaiškėjo, kad vėjas jau spėjo ją nunešti maždaug 1 kilometrą į Rusijos vandenis.

Netrukus prie dreifuojančio pramogautojų laivo priplaukė Rusijos pasieniečių kateris, kuris valtį nubuksyravo iki plūduro, žyminio Lietuvos ir Rusijos sieną. Čia poilsiautojų laivą perėmė Vištyčio užkardos pasieniečiai, kurie savo kateriu jį parplukdė į Lietuvos krantą.

Panaši nelaimė įvyko ir Kuršių mariose. Sekmadienį čia Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai gavo pranešimą iš Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, kad Kuršių mariose asmuo nesuvaldo irklinės plaukiojimo priemonės ir vėjas ją neša į Rusijos teritoriją.

Rusijos pasieniečiai sulaikė savo vandenyse sulaikė 39 metų Lietuvos pilietį, kuris į užsienio šalies teritoriją įplaukė nesuvaldęs kanojos.

Tą pačią dieną žmogus ir kanoja per Nidos pasienio kontrolės punktą buvo perduoti Lietuvos pasieniečiams.

Paaiškėjo, kad pramogautojas išsinuomota kanoja išplaukė į Kuršių marias pučiant stipriam vėjui, neįvertino savo galimybių ir vėjo buvo nuneštas į Rusijos teritoriją.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo VSAT pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Surinkta medžiaga bus perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.