Šiuos du parametrus šiuo metu atitinka trijų gamintojų automobiliai, taip pat – jų modifikacijos. Tai yra „Smart“, „Aixam“ ir „Obvio“.

Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjo Henriko Mackelos teigimu, Vilniuje šiuo metu važinėja apie 60 „Smart“ automobilių. Kitų dviejų gamintojų automobilių Lietuvoje kol kas nėra.

„Visame pasaulyje dabar daromos nuolaidos mažiems ir ekologiškiems automobiliams, tokiu keliu pasuko net amerikiečiai, kuriems dideli limuzinai ir galingos mašinos dėl augančių kuro kainų tampa neaktualūs“, - DELFI teigė H. Mackela.

Jo teigimu, jeigu ateityje atsirastų daugiau automobilių, atitinkančių nustatytus parametrus, jų vairuotojai taip pat bus atleisti nuo stovėjimo mokesčio.

Sostinės savivaldybė tikisi, kad lengvata mažų automobilių vairuotojams padės sumažinti spūsčių ir stovėjimo problemas mieste: du tokie automobiliai turėtų sutilpti į vieną stovėjimo vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją