Vilniaus apygardos teismo nutartis galutinė ir neskundžiama, todėl kyšininkavimu įtariamas E. Lementauskas Vilniaus miesto tarybos veikloje negalės dalyvauti mažiausiai iki rugsėjo 20-osios.

Ikiteisminiam tyrimui dėl korupcijos Vilniaus miesto savivaldybėje vadovaujantis Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Gedgaudas Norkūnas yra sakęs, kad E. Lementauskas įtariamas daręs tęstinius nusikaltimus, todėl dirbdamas savivaldybėje gali paveikti liudytojus ar sunaikinti bylai svarbius dokumentus.

Be to, baudžiamojoje byloje nėra atlikta DNR ekspertizė, kuria siekiama patvirtinti įtarimus, jog buvęs vicemeras konservatoriaus Vido Urbonavičiaus namuose, vonioje, paliko 50 tūkst. litų kyšį.

DELFI primena, kad į skandalą įklimpęs buvęs Vilniaus vicemeras į laisvę iš Lukiškių kalėjimo buvo paleistas birželio 20-ąją. Prokuroras E. Lementauskui skyrė švelnesnius apribojimus – rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei įpareigojimą tris kartus per savaitę registruotis policijos įstaigoje.

E. Lementauskas, G. Kazakas ir A. Butkevičius įtariami V. Urbonavičiaus papirkimu.

STT ir prokurorų įtarimuose nurodyta, kad E. Lementauskas mažiausiai papirkti keturis kartus V. Urbonavičiui siūlė kyšį. Didžiausia pasiūlyta suma – 140 tūkst. Lt Lt už tai, jeigu konservatorius balsuos prieš sostinės mero Juozo Imbraso interpeliaciją. Dar tokia pati suma buvo žadama, jeigu interpeliacija nepavyktų.

Be to, E. Lementauskas su V. Urbonavičiumi susitiko dar keletą kartų ir vicemero kabinete. Už „politinę paramą“ bei palaikymą sprendžiant įvairius klausimus tarybos posėdžiuose konservatoriui buvo siūlomos įvairios sumos. Balandžio 19-ąją apie 17 val. E. Lementauskas įtariamas V. Urbonavičiaus namuose, vonioje palikęs 50 tūkst. Lt kyšį.

G. Kazakas konservatorių taip pat bandė papirkti keletą kartų. V. Urbonavičiui ne kartą buvo siūlomas 150 tūkst. litų kyšis bei vicemero postas.

A. Butkevičius įtariamas V. Urbonavičiui sumokėjęs 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už „tvarkiečio“ Olego Gluchovo skyrimą pirmininku dėl steigiamos komisijos „Vilniaus pramogų parko“ sutarties priežiūrai. Šis parkas priklauso „Rubicon group“.