Kaip DELFI sakė A. Valinskas, pakartotinį steigiamąjį suvažiavimą nuspręsta sušaukti norint „eliminuoti galimus trūkumus“. Viešai pradėjus abejoti, ar įregistruoti TPP pakaks steigėjų, partijos nariai pasiūlė visas procedūras atlikti iš naujo.

„Buvo kai kurių procedūrinių netikslumų dėl normų neatitikimo, nes mes steigiamės pagal naują įstatymą. Mums Teisingumo ministerijoje pasakė, kad jei norime išsiaiškinti, galima kreiptis į teismą ir aiškintis, ar turėjome pakankamai steigėjų. Kadangi tai užtruktų, nusprendėme iš naujo atlikti visus būtinus veiksmus“, - aiškino A. Valinskas.

Steigiamajame suvažiavime Vilniuje, „Šarūno“ viešbutyje, sekmadienį patys ar per įgaliotus asmenis dalyvavo 1 tūkst. 367 žmonės. Iš viso prie partijos esą nusprendė prisijungti jau per 2 tūkst. asmenų.

Apie pakartotinį suvažiavimą žiniasklaidai nebuvo paskelbta.

TPP nariai iš naujo pritarė partijos įstatams, programai, vadovaujančiai struktūrai, o pirmininku perrinko A. Valinską. Visus dokumentus Teisingumo ministerijai, kuri registruoja partijas, žadama pateikti šią savaitę.

Pramogų verslo atstovų inicijuota TPP buvo įsteigta praėjusį sekmadienį. Suvažiavime asmeniškai ar per atstovus dalyvavo tik 687 asmenys, tuo tarpu įstatymai reikalauja bent 1 tūkst. steigėjų.