Vaiką pagrobėjai paslėpė apleistos sodybos rūsyje ir laikė surištą dvi paras. Įkaitą radus ir išlaisvinus, jo sveikatos būklė buvo kritiška.

M.A. ši istorija nepraėjo be pėdsakų. Mamos teigimu, jam sunkiai sekasi mokytis. Ketverius metus iš eilės vaikinas bando kirsti vienuoliktos bendrojo lavinimo mokyklos kursą. Tėvai įsitikinę, kad tai – fizinio išsekimo pagrobimo metu pasekmė.

Skambėjo ispanų kalba

Dar įdomiau klostėsi kaltininkų gyvenimai. Nors visi trys vaikinai buvo sučiupti netrukus po nusikaltimo, vieno jų – L.Kerpausko – iki šiol rasti nepavyko. Buvęs mokyklos prezidentas, vėliau sėkmingai įstojęs mokytis į Klaipėdos universitetą, pareigūnams labiausiai kėlė pasitikėjimą, tad jam skirta kardomoji priemonė buvo švelniausia.

Tačiau įklimpęs į kompiuterių vagystės istoriją vaikinas spruko iš Lietuvos. Neoficialiomis žiniomis, jis gyvena Ispanijoje, Almerijos regione. Tačiau kol visoje Europoje policijos ieškomas vaikinas neprasižengė ar neturėjo reikalų su valdiškomis institucijomis jis gali būti ir nerastas.

Panašiai atsitiko R.Ivanauskui. Pabėgęs iš Lietuvos jis ilgą laiką gyveno Ispanijoje ir įkliuvo tik patekęs į avariją. Tada buvo patikrinti jo dokumentai ir paaiškėjo, kad Lietuva yra išdavusi Europos arešto orderį R.Ivanauskui suimti. Vakar į teismą jo palaikyti atvyko ne tik namiškiai, bet ir ispanė draugė, su kuria jis bendravo ispanų kalba.

E.Teresius liko tėvynėje, bet laisvė jam nebuvo brangi. Vaikinas apsivogė ir buvo įkalintas. Dabar jo laukia dar viena byla dėl narkotikų.

Sumokėjo pusę sumos

Nors visi proceso dalyviai sutiko, kad byla būtų pradėta nagrinėti, tačiau ji vėl atidėta porai savaičių. Prokuroras paprašė leidimo pakeisti kaltinimus, nes pasikeitė Baudžiamasis kodeksas. Dabar E.Teresius ir R.Ivanauskas bus kaltinami neteisėtai atėmę žmogui laisvę ir prievartavę turtą. Už šiuos nusikaltimus jiems gresia nuo 3 iki 10 metų nelaisvės.

Paskaitęs naujus kaltinimus E.Teresius pareiškė jų nesuprantąs, esą jam būtina pabendrauti su advokatu, todėl jis paprašė atidėti bylos nagrinėjimą ne trumpesniam nei 10 dienų laikui.

R.Ivanauskas sutiko, kad byloje vėl būtų paskelbta pertrauka.

Pagrobtojo tėvai prašo teismą priteisti puspenkto tūkstančio litų turtinės žalos.

Dar po 15 tūkstančių litų abiem tėvams bei 20 tūkstančių nukentėjusiajam vaikinui sudaro neturtinė žala.

Nors kaltė dėl vaiko pagrobimo tenka trims kaltinamiesiems ir civilinį ieškinį turėtų atlyginti visi trys, R.Ivanauskas pusę reikalaujamos sumos jau sumokėjo.

E.Teresiaus advokatas tikino, kad iki kito teismo posėdžio ir jo ginamojo artimieji pasistengs atlyginti dalį ieškinio.