Įtariamąją teismas ginkluotiems konvojaus pareigūnams nurodė paleisti tiesiog teismo salėje.

V. Iljinych skundą išnagrinėjęs teismas pabrėžė, kad įtariamoji nepagrįstai laikoma kalėjime, nors ir nėra nustatyti kiti įtariamieji. Teisėjas pabrėžė, kad mergina įtariama padariusi du nesunkius nusikaltimus, praeityje nėra teista.

Teismas taip pat nustatė, kad suėmimą skyręs teismas nepagrįstai V. Iljinych priskyrė prie asmenų, kurie kursto tautinę nesantaiką.

Vilniaus apygardos teismo nutartis paleisti V. Iljinych į laisvę yra galutinė ir neskundžiama. Todėl prokurorai įtariamąjai po teismo posėdžio buvo priversti paskirti kitas kardomąsias priemones - rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų poėmį bei įpareigimą registruotis policijoje.

„Tai nebuvo rasistinis užpuolimas", - išgirdusi palankų teismo verdiktą sakė V. Iljinych. Ji pripažino, kad įvyko susikivirčijimas, tačiau daugiau nedetalizavo. Prokurorų įtarimus vilnietė pripažino tik iš dalies.

V. Iljinych į teismą vėl atvyko palaikyti Vieningosios lietuvių nacionaldarbininkų partijos lyderis Mindaugas Murza ir dar keli jo bendražygiai bei suimtosios draugai. Tiesa, skirtingai nei ketvirtadienį, jie šįkart nesurengė piketo prie teismo.

Prokurorai Berneen užpuolusią V. Iljinych prašė nepaleisti į laisvę, nes kol kas nepavyko surasti trijų įtariamosios bendrų.

Pareigūnai baiminosi, kad į laisvę paleista V. Iljinych gali jiems suteikti informacijos apie bylos tyrimą arba netgi pasprukti iš Lietuvos. Jau išsiaiškinta, kad pastaruoju metu ji buvo išvykusi į Latviją bei Ukrainą, todėl esą šiose šalyse gali turėti ryšių.

Tiesa, įtariamosios advokatas yra sakęs, kad mergina buvo išvykusi į futbolo rungtynes.

DELFI primena, kad Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujanti įtariamoji anksčiau teista nebuvo, tačiau metų pradžioje jau buvo užpuolusi vieną merginą.

Berneen draugė yra pasakojusi, kad įtariamoji ją puolė kumščiais ir tuomet nusisegusi diržą kelis kartus trenkė jai per galvą.

Prezidentas Valdas Adamkus yra sakęs, kad dėl išpuolio prieš Berneen turėtų būti gėda visai Lietuvai.

Berneen patyrė rasistinį išpuolį ir buvo sumušta Vilniuje prie Šv. Onos bažnyčios. Dėl patirtų sužalojimų ir psichologinės traumos atlikėja pareiškė stabdanti koncertinę veiklą Lietuvoje, kol kas nebedalyvausianti šou „Žvaigždžių duetai".