Vyriausybė dar turi apsispręsti, kokią leistiną girtumo ribą siūlyti dirbantiesiems ir nustatyti jų tikrinimo tvarką. Šias įstatymo pataisas svarstys ministrų kabinetas ir Seimas.

„Anksčiau buvo nuostata, kad už girtumą buvo galima bausti tik vairuojančius transporto priemones, o dabar būtų galima bausti visus“, – DELFI sakė Ūkio ministerijos Prekybos departamento direktorius Kęstutis Straigis.

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Mindaugas Pluktas DELFI tvirtino, kad šiuo metu darbuotojas nėra niekaip įpareigotas į darbą ateiti blaivus. Darbo kodekse tėra numatyta nuostata, kad išgėrusį darbuotoją darbdavys gali nušalinti nuo darbo.

„Todėl mes negalime bausti darbuotojo už tai, kad jis neblaivus, o baudžiame tik darbdavį, todėl darbdaviai piktinasi“, – sakė M. Pluktas.

Už girtavimą darbe, anot jo, gali bausti tik policija, kuri po įmones nevaikšto.

Vyriausiasis darbo inspektorius mano, kad leistina alkoholio koncentracijos darbuotojo kraujyje riba turėtų būti tokia pati kaip ir vairuojant – 0,4 promilės.

VDI duomenimis, kas trečias žuvęs darbe buvo neblaivus, o statybose šis rodiklis dar didesnis – čia kas antras žuvęs buvo išgėręs.

Lietuva pirmauja Europos Sąjungos statistikoje pagal žuvusių neblaivių darbuotojų skaičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją