„Buvo patikrinta Ozo statyba. Turėjome informacijos, kad čia gali būti žmonių, kurie dirba nelegaliai arba su turistinėmis vizomis. Mūsų informacija pasitvirtino“, - sako Migracijos tarnybos viršininkas Gintaras Bagužis.

Patikrinimo metu pareigūnai aptiko daugiau nei dvidešimt nelegaliai dirbančių ir statybose įrengtuose būstuose gyvenančių Turkijos piliečių. Lietuvos užsienio reikalų ministerija jiems išdavė turistines vizas, kurios nesuteikia teisės legaliai įsidarbinti Lietuvoje.

„Kažkokių priemonių viską išsiaiškinti tikrai nėra. Jei žmogus deklaruoja, kad nori atvažiuoti pažiūrėti į muziejų, sunku patikrinti, ar iš tikrųjų taip yra“, - tvirtino Užsienio reikalų ministerijos atstovas Vytautas Pinkus.

Prekybos centrą statanti turkų bendrovė ministerijai pateiktuose vizų prašymuose nurodė esą šie žmonės į Lietuvą atvyksta kaip statybų konsultantai.

„Čia 21 turistas, būtent toje statybvietėje 21 turistas, kurie galvoja, kad jie čia konsultantai yra, nors mes abejojam, visi panašūs į darbininkus“, - kalbėjo Migracijos tarnybos viršininkas Gintaras Bagužis.

Apklausti turkai neslėpė, jog čia atvyko dirbti ir patvirtino, jog gyvena kartu su kitais statybininkais. Jų čia - maždaug trys šimtai. Dauguma – turkai.

„Turistai gyvena šituose barakuose, nors firma, kuri juos išsikvietė, deklaruoja, kad jie gyvena „Reval Hotel“, - sakė G. Bagužis.

„Rubicon“ atstovai tikina apie nelegalius darbuotojus jiems priklausančiame objekte nieko nežinantys.

Migracijos tarnybos viršininko teigimu, nelegaliai dirbusių turkų vizos greičiausiai bus anuliuotos ir jie privalės palikti Lietuvą. Taip pat jie gali netekti teisės vykti į visas Šengeno erdvės šalis. Dėl galimai nelegalaus darbo fakto pradėtas tyrimas.