Teisėjos Sabinos Romos Alimienės sprendime teigiama, kad J. Paulikas pažemino pareigūno vardą – ne tarnybos metu buvo girtas viešoje vietoje su šaunamuoju ginklu bei įžūliai užgauliojo „Amatininkų užeigos" virėją bei iš jo tyčiojosi ir į jį šaudė. Be to, apsaugininkas pažeidė ginklų nešiojimo tvarką.

Teismo sprendimą J. Paulikas dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Priimdamas J. Paulikui nepalankų sprendimą teismas rėmėsi penkių liudytojų, tarp jų – ir „Amatininkų užeigos" virėjo Juozo Venckaus, parodymais.

J. Venckus yra pasakojęs, kad į jį dabar jau buvęs VAD apsaugininkas paleido šešis šūvius, tačiau nė karto nepataikė.

„Kai jis įsiveržė į virtuvę, viena darbuotoja jam pasakė, kad pašaliniams čia vaikščioti draudžiama, - žurnalistams yra pasakojęs J. Venckus. – Tada jis išsitraukė pistoletą ir ėmė mane vaikytis. Jis liepė pakelti rankas ir gultis. Supratau, kad jeigu atsigulsiu, daugiau neatsikelsiu".

Virėjas teigė lig šiol negalįs pamiršti jo įsakymų: gultis, klauptis ir t.t. Jis įsitikinęs, kad J. Paulikas iš pistoleto nepataikė tik todėl, kad buvo per daug girtas. "Žinojau, kur pasislėpti", - sakė virėjas.

J. Pauliko byla dėl atleidimo Vilniaus apygardos administraciniame teisme buvo išnagrinėta uždarame posėdyje, nes VAD tarnybinio patikrinimo medžiagos bei ikiteisminio tyrimo duomenys neskelbiami.

J. Paulikas buvo įsitikinęs, kad VAD už incidentą "Amatininkų užeigoje" galėjo jį nubausti, tačiau – „ne taip griežtai". Apsaugininkas buvo prasitaręs, kad jau nebenori grįžti dirbti į VAD, tik siekė, kad jo atleidimas būtų pripažintas nepagrįstu.

Prezidento A. Brazausko apsaugininko baudžiamąją bylą prokuratūra turėtų perduoti, kai medicinos ekspertai pateiks psichiatrinės-psichologinės ekspertizės išvadas, ar įtariamasis yra pakaltinamas. Anksčiau J. Paulikas žurnalistams neigė, kad šaudė į virėją: „Nešaudžiau, pakomentuosiu gal vėliau".

DELFI primena, kad praėjusių metų rugpjūčio 15-ąją J. Paulikas buvo pristatytas į Vilniaus policiją. Pareigūnų rankose jis atsidūrė, kai būdamas neblaivus „Amatininkų užeigoje" susiginčijo su kavinės personalu. Į maitinimo įstaigos virtuvę įsiveržęs majoras esą net septynis kartus iš ginklo „Sig Sauer" šovė į virėją.

Įsisiautėjusį lankytoją bandė apraminti „Amatininkų užeigos" darbuotojai, tačiau nepavyko. Jie iškvietė policiją. VAD pareigūnui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – daugiau nei 3,6 promilės alkoholio.

Pareigūnas netrukus atsidūrė ligoninėje, tačiau po dviejų dienų buvo išrašytas. Vėliau nustatyta, kad jis gydėsi pagrįstai. J. Paulikui pareikšti sunkesni įtarimai – ne tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, bet ir dėl pasikėsinimo nužudyti. Baudžiamasis kodeksas už tai numato bausmę kaip už nužudymą – iki 20 metų. Tačiau realiai tokių bausmių teismai neskiria.