Specialios vakaro programos ašimi vėl bus jaunųjų Lietuvos operos solistų pasirodymas. Jie atliks ištraukas iš itin populiarios, Londone gyvenančios režisierės Dalios Ibelhauptaitės režisuotos, W. A. Mozarto operos "Užburtoji fleita".

"Tęsime praėjusiais metais pradėtas formuoti iškilmingo Britanijos lietuvių labdaros vakaro tradicijas. Tuo pačiu šiemet renginys jau peržengia lietuvių bendruomenės ribas ir tam tikra prasme įgyja tarptautinį statusą - prie mūsų iniciatyvos mielai sutiko prisijungti gerai žinomi žmonės. Tikimės, kad tai bus puiki pradžia ateities projektams, kai labdaros tikslais sujungus Lietuvos ir D. Britanijos talentus bus suteikiama kitokio, geresnio, gyvenimo galimybė skurstančių šeimų vaikams", - sako renginio programos organizatorė režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Į praėjusiais metais pirmą kartą surengtą iškilmingą vakarienę atvyko 260 svečių, jos metu buvo paaukota daugiau nei 120 tūkst. litų. Įspūdingas renginys susilaukė neįtikėtinai didelio spaudos ir visuomenės dėmesio. Šiemet organizatoriai tikisi dar didesnio susidomėjimo ir, atitinkamai, surinkti daugiau nei praėjusiais metais lėšų. Kaip ir pernai, surinkti pinigai bus skirti skurdžiausių Lietuvoje – Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių − rajonų socialiai remtiniems daugiavaikių šeimų vaikams.

Pirmosios labdaros vakarienės metu surinktos lėšos buvo pervestos 22 Tauragės apskrities visuomeninėms organizacijoms, mokykloms, bendruomenėms ir klubų organizuotoms stovykloms. Jose 1000 vaikų iš neturtingų Šilalės, Jurbarko, Pagėgių bei Tauragės rajonų šeimų leido vasaros bei žiemos atostogas. Čia vaikams buvo sudarytos sąlygos visapusiškai tobulėti, sportuoti, užsiimti menine veikla, keliauti po Lietuvą, kai kuriems netgi pirmą kartą apsilankyti teatre.

"Turbūt nieko nėra šviesesnio ir prasmingesnio nei dalintis savo sėkme, meile ir duona su likimo nuskriaustais kaimo vaikais. Mūsų parama padrąsins ir suteiks vilties jaunajai Lietuvos kartai, taip pat sudarys jiems galimybę ugdyti savyje drąsią ir iniciatyvią asmenybę, kuri ypač svarbi Lietuvai", - sako renginio idėjos autorius ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Vygaudas Ušackas.

Pasak V. Ušacko, šiais metais kiekvienas labdaros pokylio metu surinktas svaras bus papildytas penkiais litais, kuriuos skiria Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija. Tokiu būdu dar daugiau vaikų galės prasmingai praleisti laisvalaikį.

Antroji Britanijos lietuvių labdaros vakarienė vyks Londone gerai žinomame privačiame Hurlingham klube (www.hurlinghamclub.org.uk). Šiemet organizatoriai žada siurprizų kupiną dar įspūdingesnę renginio programą. Aukcioną ves kultinio britų gangsterių filmo "Lock, Stock and Two smoking bartels" (liet. "Lok, stok, arba šauk") žvaigždės Jasonas Flemyngas ir Dexteris Fletcheris. Todėl renginio metu nestigs britiško humoro ir netikėtų šmaikščių improvizacijų.

Programoje dalyvaus ir žymus virtuvės virtuozas Jamie Oliveris. Ne tik britams itin gerai žinomas J. Oliveris yra išleidęs itin populiarių receptų knygų, sukūręs TV laidų. Jis taip pat garsus ir dėl vykdomos labdaringos veiklos, skirtos vaikų gerovei didinti, taip pat rūpesčio visuomenės atstumtu jaunimu (www.jamieoliver.com).

"Jamie asmeniškai organizuojama labdaringa veikla iš tiesų yra labai plati, tačiau jis retai dalyvauja kitų organizuojamuose tokio pobūdžio renginiuose. Todėl jo apsilankymas D. Britanijos lietuvių labdaros vakarienėje iš tiesų yra didelė garbė", - sako D. Ibelhauptaitė.

Dėl informacijos apie renginį ir bilietų kreiptis elektroniniu paštu galadinner@lithuanianembassy.co.uk