„Aš nemanau, kad mes turime įvairius investicinius projektus, kurių yra daugybė, teikti Seimui. Jeigu Seimas turi abejonių, jis turi mažiausiai bent jau dvi institucijas, kurios gali svarstyti tokią medžiagą – Antikorupcijos komisija, Audito komitetas", – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė G. Kirkilas.

Jo teigimu, Vyriausybės Strateginio planavimo komitete bus sprendžiama, kiek lėšų skirti šiam projektui.

Premjero teigimu, sprendimų priėmimas dėl tokių investicinių projektų yra Vyriausybės kompetencija.

„Esu įsitikinęs, kad 200-300 mln. Lt valstybės lėšų skyrimas vienam objektui yra esminis turtinis įsipareigojimas, dėl kurio sprendimą Vyriausybės teikimu turėtų priimti Seimas", – rašo A. Kubilius savo kreipimesi.

A. Kubiliaus teigimu, nerimą kelia ir tai, kad tokio didelio ir svarbaus objekto nei projekto, nei finansavimo plano nėra patvirtinusi net Vilniaus savivaldybės taryba, nors kalbama apie 200-300 milijonų Lt skyrimą iš valstybinio Privatizavimo fondo.

Premjeras neatskleidė, kokią konkrečią sumą planuojama skirti šio objekto statybai.

Vilniuje Šeškinės kalvose statomą stadioną tikimasi baigti iki 2009 metų, kai Vilnius taps Europos kultūros sostine, o Lietuva švęs vardo paminėjimo tūkstantmetį. Tuomet stadione turėtų būti surengta Tūkstantmečio dainų šventė.

DELFI anksčiau rašė, kad Vyriausybė stadionui iš privatizavimo fondo 2008 m. numato skirti 200 mln. Lt. Tačiau manoma, kad gali prireikti apie 350 mln. Lt, norint visiškai išpildyti architekto A. Nasvyčio projektą kartu su teritorijos infrastruktūros darbais.

Nacionalinio stadiono tribūnose turėtų tilpti 25 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją