Skaičiuojama, kad elektros jungčių projektas kainuos apie 2 mlrd. Lt. Lietuvai niekaip nepavyksta dėl analogiško projekto sutarti su kaimyne Lenkija.

„Svarbiausia, kad Švedijos Vyriausybė remia šį projektą. Susitikęs su premjeru prašiau, kad tai būtų daroma kiek galima greičiau, nes ten irgi yra tam tikra biurokratija", – trečiadienį žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė G. Kirkilas.

Jo manymu, daugiausiai laiko užims pakrantės vietos, kurioje būtų įrengiamas kabelis, derinimas.

„Švedija taip pat turi didelį interesą tokią jungtį turėti. Apskritai šiuo metu diskutuojama apie viso Baltijos jūros regiono strategiją, viena iš esminių krypčių bus sujungti visą regioną kiek galima daugiau infrastruktūros ir energetikos jungčių", – dėstė jis.

Premjero teigimu, dėl jungčių galimybių studija jau yra baigta, galutinių jos rezultatų laukiama netrukus, o vasarį-kovą tikimasi pradėti darbus. Premjeras sako, kad reikės nuspręsti, ar įkurti atskirą projekto įgyvendinimo bendrovę.

„Šitie techniniai ir kitokie klausimai bus svarstomi, o politinė valia iš abiejų šalių šiuo metu yra", – tvirtino G. Kirkilas.

Prezidentas Valdas Adamkus lapkričio viduryje viešėdamas Švedijoje taip pat kėlė elektros jungčių klausimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją