„A.Macaitis pateikė savo nuomonę, aš su juo jau kalbėjausi ir kreipsiuosi į atitinkamas tarnybas, ką mes čia partijoje galime daryti“, – svarstė G.Kirkilas.

„Bus matyti, ar viena ir kita pusė pateiks kokių nors įrodymų, ar ne. Tokius kaltinimus sudėtinga svarstyti partijoje, bet teks“, – aiškino G.Kirkilas.

Ginčas dėl verslo

Partijos naujokas ir apskrities vadovas susipyko dėl netoli Vilniaus įsikūrusio reabilitacijos centro „Aušveita“. A.Pociaus vadovaujama bendrovė „Vilniaus vandens parkas“ yra viena šio centro, kuris buvo išgelbėtas nuo bankroto, dalininkių.

„Aušveitos“ steigėja likusi apskritis dalininkams turtą yra perdavusi panaudos sutartimi, tačiau dabar sutartys pakibo ant plauko, nes, kaip teigia A.Macaitis, verslininkai nevykdo jose numatytų įsipareigojimų. Vilniaus apskrities viršininko administracija jau yra kreipusis į Valstybės turto fondą dėl objekto perėmimo.

A.Pocius dėl kyšio reikalavimo parašė raštą socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisijai. Laiške A.Pocius pasakoja sulaukęs A.Macaičio kvietimo susitikti. Per pokalbį jam ir „Aušveitos“ direktoriui Antanui Sviderskiui neva buvo paaiškinta, kad jie nesugeba tęsti veiklos, o objektas yra patraukęs turtingų verslininkų dėmesį.

A.Pocius aiškina reikalavimą „susimokėti“ milijoną iš apskrities viršininko girdėjęs du kartus. Verslininkai pinigų nesumokėjo ir netrukus sulaukė įspėjimo, jog sutartys su jais nutraukiamos.

A.Macaitis irgi turi argumentų. Anot jo, verslininkai nepasirūpino, kad būtų parengtas teritorijos detalusis planas, neįvykdė pažadų investuoti 3 mln. litų.

„Visos sutartys su jais nutrauktos, nes jie niekaip nereagavo į mūsų daugkartinius prašymus vykdyti, kas buvo pažadėta. Už milijoną jie gavo turto, kurio vertė yra daugiau kaip 100 mln. litų. Dėl to teko sutartis nutraukti“, – savo versiją dėstė A.Macaitis.

Aiškinsis iki pabaigos

A.Macaitis vakar teigė su G.Kirkilu apie skandalą rimtai dar nesikalbėjęs, esą tik pasiteiravęs partijos vadovo, ar šis spaudoje skaitęs apie jam reiškiamus kaltinimus.

Vilniaus apskrities viršininkas yra paprašęs Generalinės prokuratūros pradėti bylą dėl šmeižto. Vakar jis teigė, kad kreipsis ir į Specia-liųjų tyrimų tarnybą (STT).

„Padarysiu, ko nepadarė šie ponai. Ir jeigu jie galvoja, kad taip praeis... Jie niekur, išskyrus partiją, nesikreipė, o aš noriu pats kreiptis, noriu išsiaiškinti nuo pradžios iki pabaigos, viską atvirai, kad visos institucijos, kurios gali padėti išsiaiškinti, tai padarytų. Negalima taip neatsakingai svaidytis tokiais kaltinimais“, – pyko A.Macaitis, pridūręs, kad dėmė mesta ne vien ant jo, bet ir ant visos apskrities viršininko administracijos.