Šį leidimą teismui išdavė ikiteisminį tyrimą dėl J. Pauliko veiksmų atliekanti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.

„Nežinau, kokie yra ikiteisminio tyrimo duomenys", - pasikėsinimu nužudyti bei viešosios tvarkos pažeidimu įtariamas buvęs VAD apsaugininkas tikino, kad iki šiol prokuratūra jam neleido susipažinti su bylos duomenimis.

Teismas pirmadienį bylos nagrinėjimą nusprendė atidėti vasario 11-ajai, iki šio laiko J. Paulikas ir jo gynėjas turės galimybę susipažinti su ikiteisminio tyrimo duomenimis.

Po teismo posėdžio paklaustas, kodėl šaudęs į virėją, J. Paulikas tepasakė: „Nešaudžiau, pakomentuosiu gal vėliau".

„Aš nesuprantu, kodėl pažyma įslaptinta, - sakė J. Paulikas. – Manau, kad turėjau būti iš karto informuotas ir supažindintas su atleidimo medžiaga, kokius nusižengimus padariau. Tuo labiau, kad departamentas labai greitai atliko šį tyrimą, nors baudžiamojoje byloje tyrimas tebevyksta".

Buvęs A. Brazausko apsaugininkas teigė, kad šiuo metu ieškąs darbo, be to, jam medikai atlieka psichologinę psichiatrinę ekspertizę.

DELFI primena, kad kavinėje „Amatininkų užeiga" į virėją šaudęs J. Paulikas teisme siekia, kad jo atleidimas iš darbo būtų pripažintas nepagrįstu. Majoras iš darbo VAD buvo atleistas už pareigūno vardo žeminimą.

Rugpjūčio 15-ąją J. Paulikas buvo pristatytas į Vilniaus policiją. Pareigūnų rankose jis atsidūrė, kai būdamas neblaivus „Amatininkų užeigoje" susiginčijo su kavinės personalu. Į maitinimo įstaigos virtuvę įsiveržęs majoras esą net septynis kartus iš ginklo „Sig Sauer" šovė į virėją.

Įsisiautėjusį lankytoją bandė apraminti „Amatininkų užeigos" darbuotojai, tačiau nepavyko. Jie iškvietė policiją. VAD pareigūnui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – daugiau nei 3,6 promilės alkoholio.

Pareigūnas netrukus atsidūrė ligoninėje, tačiau po dviejų dienų buvo išrašytas. Vėliau nustatyta, kad jis gydėsi pagrįstai.

„Jis septyniolika metų dirbo tokioje tarnyboje, buvo gerai paruoštas ir iš ginklo kasdien galėjo šaudyti, o dabar gaunasi, kad kavinėje iš maždaug trijų metrų šaudė ir nepataikė, - DELFI yra sakęs įtariamojo gynėjas advokatas Vytautas Sviderskis. – Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis, tačiau juk šauta iš trijų metrų. Todėl į galvą kyla įvairiausios mintys, kodėl taip atsitiko. Tačiau apie tai kol kas nenorėčiau kalbėti".

Gali būti, kad majorui į alkoholį buvo įlašinti kokie nors medikamentai, tačiau tokių oficialių duomenų kol kas nėra.

Advokato teigimu, J. Paulikas kavinėje buvo sunkiai sužalotas. „Jam padaryti tam tikri sužalojimai, kai dviejų metrų vyrą darbuotojai bandė sulaikyti", - sakė V. Sviderskis.

Ikiteisminio tyrimo duomenų prokurorai neviešina, tačiau, DELFI žiniomis, tyrimo metu J. Paulikas nesuteikė jokios informacijos apie incidentą kavinėje „Amatininkų užeiga". „Aš nieko neatsimenu", - pareiškė J. Paulikas.

Byloje nukentėjusiais yra pripažinti devyni kavinės darbuotojai.