Sostinės vadovai ir renginių organizatoriai pirmadienį žurnalistams pristatė projekto „Kalėdos sostinėje 2007” renginių
. Pagal ją, Katedros aikštėje numatomi vos du renginiai: Nacionalinės eglės įžiebimas ir prakartėlės šventinimo iškilmės.

Kalėdų senelio iš Laplandijos sutikimas ir šventinis Kalėdų koncertas vyks Rotušės aikštėje, o naujametiniai fejerverkai bus leidžiami nuo Tauro kalno.

„Tikslas yra išskaidyti vilniečius, kad nebūtų to, kas iki šiol būdavo Katedros aikštėje sausio pirmosios rytą – labai ne koks vaizdas. Norėtųsi, kad ir Naujųjų metų rytą aikštė atrodytų šventiškai“, - teigė Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

„Tikiuosi, kad pažadas bus įvykdytas ir šiemet Kalėdų eglė bus tikrai balta savo skaistumu be jokių priemaišų: nebus nei cukrinės vatos, nei balionų ar nuo senų laikų iš sandėlių ištrauktų Senelio šalčio drabužių ir nuotraukų už pinigus“, - vylėsi Vilniaus Arkikatedros klebonas Ričardas Doveika.

Kalėdų eglė Katedros aikštėje bus įžiebta gruodžio 1 dieną. Tuomet čia planuojama parodyti muzikinį spektaklį, kuris vadinamas bene įspūdingiausiu viso projekto renginiu.

Reportažą apie Nacionalinės eglės įžiebimo ceremoniją Vilniuje žada parengti CNN televizija.

Vilniaus Rotušės aikštėje Kalėdų eglė bus įžiebta gruodžio 8 d. Čia šiemet bus pastatyta ta pati eglė, kaip ir pernai – prieš metus ji buvo išrinkta gražiausia Kalėdų egle Lietuvoje.

Šventinis Kalėdų koncertas Rotušės aikštėje vyks gruodžio 26 d.

Gruodžio 25 d. planuojama įžiebti ir „Aukščiausią Kalėdų eglę“ – Vilniaus televizijos bokštą.

Projekto „Kalėdos sostinėje 2007“ rengėjai – agentūra „Concept events & media“ pirmadienį žurnalistus patikino, kad Vilnius yra pasirengęs sutikti Kalėdas.

Šiemet išrinkta Vilniaus valdžia kiek apkarpė organizatorių planuotą projekto biudžetą – buvo atsisakyta planų Kalėdų eglę dovanoti Londone gyvenantiems lietuviams. Tokia dovana miestui būtų kainavusi 1 mln. litų.

„Turėdami tokį paveldą – praskolintą biudžetą, turime taupyti ir turėti saiko. Todėl manome, kad pirmiausia tikslinė projekto auditorija turi būti vilniečiai ir miesto svečiai“, - miesto valdžios sprendimą aiškino sostinės vicemeras ir Kalėdų komiteto pirmininkas Algirdas Paleckis.

Be to, miesto vadovai pirmadienį paskelbė, kad gruodžio 1 ir 26 dienomis, nuo 18 val., kai mieste vyks šventiniai renginiai, vilniečiai ir miesto svečiai sostinės centre galės nemokamai statyti savo automobilius.