Pilnais pirkinių krepšiais nešini gyventojai teigė nieko negirdėję apie pasaulyje vykstančią akciją, o kiti skeptiškai vertino sumanymą nieko nepirkti visą parą.

Diena su šūkiu „Nepirk nieko“ penkiolikti metai vyksta daugiau kaip 60-yje valstybių. „Nepirk nieko“ dieną švenčia žmonės, neabejingi gamtosaugos bei socialinėms problemoms“, – skelbė prie pasaulinės akcijos kvietęs prisijungti Lietuvos žaliųjų judėjimas.

Tačiau žurnalistams apsilankius keliuose prekybos centruose, atrodė, kad šis sumanymas – šauksmas tyruose. „Akropolio“ garaže visą dieną trijuose aukštuose buvo sunku rasti vietą pastatyti automobiliui. Prekybos milžino aikštelėje stovėjo keli autobusai, atvežę pirkėjų iš kitų šalies miestų. Tarp jų – ir mokykliniai geltonieji mikroautobusai. Gausu žmonių buvo „Megoje“ ir kituose miesto prekybos centruose.

„Nematau nieko blogo, kad vaikai apsilankys prekybos centruose, - kalbėjo nenorėjusi sakyti savo pavardės mokytoja, atvykusi su savo klase iš Raseinių rajono mokyklos. – Juk prasidėjo kalėdinė pirkimo karštligė, ir jokios akcijos jos nesustabdys.“

Nepirkimo dieną žalieji skelbė, kad vis labiau augantis nesaikingas vartojimas tampa rimta problema. Ekonomiškai išsivysčiusios šalys, kuriose gyvena vos apie 20 procentų pasaulio gyventojų, sunaudoja daugiausia Žemės išteklių.