V.Navickas apeliavo į tai, kad uždarius elektrinę elektros energija pabrangs 40 proc. ir Lietuvos energetinis sektorius bus 75 proc. priklausomas nuo Rusijos gamtinių dujų.

„Man nesuprantami ministro argumentai. Jėgainė turi būti uždaryta numatytu laiku, nes tai įrašyta sutartyje dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą (ES). Be to, numatytas uždarymo kompensavimo mechanizmas. Skiriami pinigai bus prarasti, jeigu įsipareigojimai nebus vykdomi. Galų gale, uždarymo data nėra jokia staigmena Lietuvai“, – „Kauno dienai“ sakė A.Piebalgas ir pridūrė: „Nešvaistykite laiko tuščioms diskusijoms.“

Jis paragino Lietuvą sparčiau įgyvendinti naujos atominės elektrinės statybos projektą. „Iki kitų metų rinkimų Vyriausybė turi priimti daug svarbių sprendimų šiuo klausimu“, – teigė komisaras.

A.Piebalgas įsitikinęs, kad „nereikia suplakti“ naujos jėgainės ir elektros tilto į Lenkiją statybos klausimų. „Tiltas pirmiausia turi didžiulę politinę reikšmę, nes jei Baltijos šalys jo neturės, jos nebus prijungtos prie bendros ES energetinės rinkos. Komercija šiuo atveju yra antroje vietoje“, – sakė komisaras, nekomentavęs, Lenkija ar Lietuva labiau kalta, kad iki šiol nepavyko pasirašyti sutarties dėl tilto statybos bendrovės įsteigimo.

A.Piebalgas taip pat informavo, kad kitą savaitę Maskvoje teirausis Rusijos energetikos ministro Viktoro Christenkos, ar tikrai naftotiekio „Družba“ atšaka į Lietuvą jau niekada netekės žaliava.

„Aš tiesiog noriu žinoti, nes iki šiol Rusija nei mums, nei Lietuvai niekada oficialiai nepranešė, koks šio naftotiekio likimas“, – sakė eurokomisaras.