Geriausiai iš mūsiškių pasirodė 24-ąją vietą užėmusi Rasa Polikevičiūtė (atsiliko 1 min. 6 sek.), o 1999 metų pasaulio čempionė Edita Pučinskaitė, kuriai buvo numatytas lyderės vaidmuo, nugalėtojai pralaimėjo net 10 min. 29 sek. ir liko tik 60-a.

Puikią formą šį sezoną demonstravusiai E.Pučinskaitei geriau pasirodyti sutrukdė griūtis. Nuvažiavus maždaug 80 km, ant sportininkių grupelės, kurioje buvo ir E.Pučinskaitė su R.Polikevičiūte, po stipraus vėjo gūsio užgriuvo apsauginė trasos tvora.

„Rasa sugebėjo išsivaduoti greičiau, o Edita ten užtruko apie tris minutes. Nebeliko jokių šansų, juolab kad Editai buvo prakirsta galva, ji stipriai susižeidė riešą ir nugarą. Aišku, esame nusivylę. Buvome gerai pasirengę čempionatui ir tikėjomės medalio. Bet juk negaliu kaltinti Editos arba Rasos, kad ant jų užgriuvo ta tvora. Belieka pasidžiaugti tik tuo, kad komanda šiemet buvo labai vieninga“, – nelinksmai „Kauno dienai“ kalbėjo Lietuvos moterų rinktinės treneris Valerijus Konovalovas.

Pasak dviračių specialisto, dėl nepritvirtintų tvorų ir prastos čempionato organizacijos Štutgarte jau kilo skandalų. Kai kurios rinktinės įteikė protestus Tarptautinei dviračių sporto sąjungai (UCI), taip pat ketina pasielgti ir lietuviai.

„Manome, kad tik dėl organizatorių kaltės rezultatai neatspindi tikrojo jėgų išsidėstymo“, – pažymėjo V.Konovalovas.

Nepaisant visų nelaimių, finišo šeštadienį iš lietuvių nesugebėjo pasiekti tik Daiva Tušlaitė. Sidnėjaus olimpiados prizininkė Diana Žiliūtė užėmė 54-ą (atsiliko 2 min. 44 sek.), Jolanta Polikevičiūtė – 62-ą (10 min. 29 sek.), o Rasa Leleivytė – 78-ą (16 min. 56 sek.) vietas.

Pasaulio čempione tapo 20-metė italė Marta Bastianelli. Po šešių sekundžių finišavo pagrindinė grupė, o sidabras atiteko čempionės bendraamžei, titulą gynusiai olandei Marianne Vos. Bronza pasipuošė kita italė Giorgia Bronzini.

Šeštadienį vyko ir jaunimo (iki 23 metų) vaikinų grupinės lenktynės. Iš lietuvių finišą sugebėjo pasiekti tik Ignatas Konovalovas. Jis finišavo pagrindinėje grupėje ir užėmė 25-ą vietą.