LiJOT prezidentą bus bandoma išrinkti po mėnesio šaukiamoje neeilinėje Asamblėjoje. Rinkimų nugalėtojas dvejus metus vadovaus didžiausiai šalyje nevyriausybinei jaunimo organizacijai.

DELFI jau skelbė, kad ilgą laiką LiJOT prezidento posto siekdavo tik vienas kandidatas, jis būdavo iš einančio pareigas prezidento komandos. Paskutinį kartą du kandidatai LiJOT prezidento rinkimuose varžėsi prieš 8 metus.




M. Sinkevičius yra Vilniaus jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas", Lietuvos sakaliukų sąjungos ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos narys.

M. Sinkevičius Vilniaus universitete yra baigęs vadybos ir verslo administravimo bakalauro studijas, mokosi ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto Tarptautinės vadybos ir marketingo magistrantūroje.

Š. Frolenko nepriklauso jokiai jaunimo organizacijai, vadovauja LiJOT biurui - praktiškai, jis yra dabartinio prezidento Miroslavo Monkevičiaus pavaduotojas.

Š. Frolenko yra Mykolo Romerio universiteto Teisės ir valdymo trečiakursis.

LiJOT Prezidentą slaptu balsavimu renka 39-ių balso teisę turinčių šalies jaunimo organizacijų atstovai. Iš viso LiJOT vienija 55 didžiausias nacionalines ir regionines jaunimo organizacijas, kurioms priklauso daugiau nei 200 tūkst. jaunų žmonių.