Pasaulis tampa vis labiau permatomas ir globalus. Galime bendrauti su visu pasauliu, bet ar kompiuteriai ir virtualioje erdvėje gimusios pramogos bei tokie žaidimai kaip „Second Life“ netaps mums spąstais?

Apie tai ir apie naujausias technologijų tendencijas diskutuosime jau ketvirtajame Mokslo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė“, kuris vyks rugsėjo 7-15 dienomis Vilniuje ir Kaune. Jūsų laukia parodos, kino seansai ir diskusijos apie gresiančią žmonijos vienatvę pasauliniame tinkle; lazerių šou, eksperimentai, ekskursijos ir daug įvairių paskaitų apie klonavimą, nuotolinį mokymą, klimato pokyčius, atominę energetiką Lietuvoje, naujos kartos efektyvius vaistus, ligos nustatymą iš veido ir pan.

Mokslas ne tik žiūri į jus, bet ir ateina į jūsų namus, mokyklas, darbovietes, smegenis. Būkite pasiruošę susitikti su mokslu ir naujausiomis technologijomis, kad nepatirtumėte streso ir galėtumėte su jomis draugiškai sugyventi sparčiai besikeičiančiame XXI amžiaus pasaulyje.

Šiais metais VšĮ “Spaudos fotografų klubas” nariai fotografavo ne tik pramogų verslo ryklius ir smulkesnes žuveles. Geriausia reakcija pasižymintys, įvairiuose leidiniuose dirbantys fotografai (jeigu teisiai šviesiai, ne kas kitas, o paparacai) savo objektyvus nukreipė į Lietuvos mokslininkus.

Akademikai, profesoriai, mokslų daktarai maloniai sutiko tapti parodos „Mokslo veidai” herojais. Parodoje, kuri nuo rugsėjo 7 dienos pradedama eksponuoti Vilniaus universiteto Centriniuose rūmuose prie Rektorato (įėjimas nemokamas visiems!), pamatysite chemikų, fizikų, medikų, antropologų, povandeninių archeologų, etnologų, astronomų veidus. Be abejo, tai – tik pirmasis bandymas, nedidelė dalis žmonių, savo gyvenimą paskyrusių šiai intriguojančiai sričiai. Projektą „Mokslo veidai” ketinama tęsti ir ateityje.

Ta pačia proga Mokslo festivalyje susipažinsite su dviem legendiniais mokslininkais užsieniečiais, tapusiais įžymybėmis. Pirmasis jų – švedas Karlas Linėjus, kuriam šiemet sukaktų 300 metų. Antrasis gimė Škotijoje. Tai bus keista Nobelio premijos laureato Aleksandro Flemingo – antibiotiko penicilino atradėjo gyvenimo istorija. Festivalis prasideda, ir mes ketiname kas dieną anonsuoti įdomiausius renginius.

Visa Mokslo festivalio programa – interneto svetainėje www.mokslofestivalis.eu.