Tačiau pati festivalio pradžia nežadėjo nieko gera. Penktadienį apie 16 valandą kempingas buvo beveik tuščias, žmonės neskubėdami statė palapines. Bilietus pardavinėjo savanoriai, tad netvarkos išvengti nepavyko, kartais juostelės ant rankos, atstojančios bilietą, reikėdavo laukti ilgiau nei pusvalandį.

Prasidėjus pirmajam festivalio pasirodymui („Tanel Padar & The Sun“) pradėjo lyti, tad muzikantai grojo beveik tuščiame lauke. Lenkų „Myslovitz“ koncertas taip pat nenustebino, nors žmonių jau buvo daugiau...





Tikrosios linksmybės prasidėjo tik pasirodžius niujorkiečiams „New York Ska Jazz Foundation“. Jie grojo linksmą instrumentinę muziką, kuri išjudino pirmuosius bokalus gurkšnojusius žiūrovus ir šie pradėjo šokti. Atvirai kalbant, šią grupę būtų galima apibūdinti kaip prabangaus restorano ansamblį, nes jie pabosta jau po kelių kūrinių: visi jie skamba pernelyg vienodai. Tiesa, energijos pas šiuos vyrukus tikrai daug ir ramiai jų klausytis nepavyksta.

Apie po to grojusias grupes („The Young Knifes“ iš Britanijos ir „Datarock“ iš Norvegijos) dar prieš festivalį buvo kalbama, kad jos nepadarytų gėdos net „Roskildei“. Pamačius pasirodymus, galima tvirtinti, kad šie žodžiai teisingi. „The Young Knifes“ grojo šiek tiek sunkesnę roko muziką su britiška indie priemaiša. Muzikos kritikų vienais iš „new rave“ stiliaus pradininkų laikomų „Datarock“ pasirodymas buvo dar įspūdingesnis: daug šviesos, daug garso ir įdomios video projekcijos. Vaikinai ant scenos pasirodė vilkėdami raudonus sportinius kostiumus, todėl labiau priminė ne rimtai grojančius muzikantus, o „atsipūtusius“ poilsiautojus.

Vėmė ir demonstravo vyrišką pasididžiavimą

Po audringų šokių su norvegais, atėjo eilė bene svarbiausiam to vakaro atlikėjui – grupei „Bloodhound Gang“ iš Amerikos. Prieš pat koncertą vykusioje spaudos konferencijoje vaikinai viešai išreiškė neigiamą požiūrį į Jungtinių Valstijų vykdomą politiką ir prezidentas Georgą Bushą. Bet tai buvo tik pradžia...

Pasirodymas vėlavo maždaug 15 minučių, kol galiausiai raginami kurtinančio minios staugimo muzikantai pasirodė scenoje su lietuviško alaus buteliais. Daugiau dėmesio buvo skirta ne muzikinei, o linksminančiai pasirodymo daliai. Vaikinai tikrąją to žodžio prasme scenoje šėlo: laistėsi alumi, nuolat rūkė, rodė nepadorius gestus ir įžeidinėjo minią. Vėliau „Bloodhound Gang“ netgi sugrojo trumpą ištrauką iš Lietuvos valstybės himno. Kai kuriems žiūrovams šito pasirodė per daug ir muzikantų adresu pasipylė keiksmai. Tačiau tai buvo tik pradžia...

Kulminacija buvo pasiekta tada, kai bosine gitara grojantis vaikinas išsitraukė savo vyrišką pasididžiavimą ir juo ėmė tampyti po sceną dėžę nuo muzikos instrumentų. Po to išgėrė daugiau alaus ir apsivėmė... Nežinia, ar dėl sceninių „triukų“, ar dėl muzikos, bet apskritai pasirodymas žmonėms, atrodo, patiko.

Nors patys „Bloodhound Gang“ per spaudos konferenciją prisipažino, kad iš jų pasirodymo per daug tikėtis neverta...

Pasibaigus amerikiečių chuliganų šou, ištvermingiausieji nuskubėjo į muzikinių pankų grupės „Pieno Lazeriai“ pasirodymą. Muzikantai išties grojo profesionaliai, o šalia stovėjęs vaikinas nejučia prasitarė, kad, jo nuomone, tai pats geriausias tos dienos pasirodymas.

Neoficialiais duomenimis, į „Be2Gether“ parduota 7000 bilietų, tikimasi, kad festivalį aplankys dar apie 1000 kviestinių svečių ir žurnalistų. Organizatorių pranešimuose spaudai buvo žadama, kad „Be2Gether“ vyraus draugiška atmosfera ir bus daugybė pramogų be muzikos. „Draugiška atmosfera“ ypač jaučiama bendrajame kempinge prie dušų, kurių išviso yra tik dvylika. Iš žadėtųjų pramogų, kol kas vyko tik rytinė aerobika. Dabar yra maždaug 12 valanda, žmonės didžiajame kempinge tingiai keliasi, laukia ilgose eilese prie dušų ir gyvena vakaro lauko nuotaika…

Tęsinys – jau rytoj.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją