„Iki“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila DELFI patvirtino, kad parduotuvėje buvo įvykęs toks incidentas, kurio įmonė nelinkusi vadinti streiku.

„To tikrai negalima pavadinti streiku, o savavališku darbo nutraukimu, dėl kurio įmonė patyrė ženklių nuostolių. Streikas yra civilizuotas ir teisiškas būdas ir kyla tada, kai darbdavys neatsižvelgia į darbuotojų pastabas, komentarus, pasiūlymus ar juos ignoruoja“, - teigė T. Vaišvila.

Jo teigimu, šiuo atveju jokio dialogo nebuvo, nes „streiko“ organizatorė esą neišsakė savo nuomonės ar argumentų parduotuvės administracijos ar tinklo vadovams, bet sulaukė momento, kada vadovė išvyko iš parduotuvės ir kartu su kitomis kasininkėmis nutraukė darbą.

„Kaip išsiaiškinome vėliau, viena iš darbuotojų buvo nepatenkinta gautu priedu prie atlyginimo, kuris yra skaidriai skirstomas visiems darbuotojams pagal jų mėnesio darbo rezultatus. Parduotuves vadovei grižus į parduotuvę su visais darbuotojais buvo kalbama ir po keliolikos minučių parduotuvė vėl normaliai dirbo ir dirba“, - sakė T. Vaišvila.

Jo teigimu, įmonė turi teisę skirti drausmines nuobaudas iš darbo vietų pasišalinusioms kasininkėms, tačiau kol kas tokių priemonių nesiėmė.

Pernai gegužės mėnesį buvo kilęs darbuotojų maištas bendrovei "Delano" priklausančioje picerijoje Kaune. Tąsyk "Delano Pica" padavėjos, virėjos ir picų kepėjai ne darbo metu buvo sukilę prieš restorano vadovybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją