Projektas dėl naujos administracijos struktūros šią savaitę buvo pateiktas tarybos posėdyje. Nepaisant opozicijos protestų, jis pradėtas svarstyti. Projekte numatoma keisti kai kurių departamentų pavadinimus, jų pavaldumą. Pagal naująją tvarką visi departamentai būtų tiesiogiai pavaldūs administracijos direktoriui. Jam taip pat būtų pavaldūs savivaldybės skyriai ir visos seniūnijos. Administracijos direktoriaus pavaduotojų ryšiai su departamentais projekte nenumatyti.

„Struktūros projektai dar bus svarstomi komitetuose ir pavaduotojų kuruojamos sritys bus nustatytos“, - DELFI tikino administracijos direktorius Gintautas Paluckas. Jis patvirtino, kad miesto valdžia svarsto galimybę išsinuomoti apie 600 m² ploto patalpas Registrų centro pastate, į kurias būtų perkelti savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ darbuotojai.

„Tačiau tai nesusiję su administracijos struktūros pertvarkymu. Savivaldybės pastate trūksta patalpų, žmonės dirba susispaudę“, - teigė G. Paluckas. Jo teigimu, administracijos struktūra bus keičiama neviršijant tarybos patvirtinto darbo užmokesčio fondo ir darbuotojų skaičiaus.

„Tai yra gėdų gėda. Toks projektas netelpa į jokius rėmus“, - piktinosi naujos administracijos struktūros projektą išvydęs konservatorių frakcijos seniūnas ir M. Romerio universiteto Viešojo administravimo katedros vedėjas Kęstutis Masiulis. Jo teigimu, pasitvirtinusi tokią administracijos struktūrą Vilniaus savivaldybė gali netekti tarptautinio kokybės valdymo standarto pažymėjimo, kurį gavo pirmoji Lietuvoje.

Buvęs sostinės meras liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas prognozuoja, kad administracijos pertvarkymas paralyžiuos savivaldybės darbą mažiausiai keliems mėnesiams. A. Zuokas įsitikinęs, kad struktūrinė reforma naujajai valdžiai reikalinga tik tam, kad ji galėtų į postus savivaldybėje susodinti savo partiečius. „Jei bus keičiami departamentų pavadinimai, bus galima atleisti darbuotojus ir į jų vietas pasodinti reikalingus žmones“, - DELFI tikino A. Zuokas.