„Statyboms yra gauti visi reikalingi leidimai. Ten yra statomi komercinės paskirties statiniai, kuriuose tam tikrame plote bus įrengti gyvenamieji butai“, - DELFI teigė „Rubicon group“ atstovas Nerijus Mikalajūnas.

Jo teigimu, statybos pramogų parko teritorijoje ir toliau bus vystomos gavus leidimus ir pagal galiojančius teisės aktus.

Buvusio mero Artūro Zuoko vadovaujama sostinės savivaldybė leidimus būsto statyboms Vilniaus pramogų parke išdavė pernai rudenį.

„Naujoji miesto valdžia be jokios abejonės žino problemą, nes sudarė komisiją šiai situacijai tirti. Tačiau tampa akivaizdu, kad nei Algirdas Paleckis, nei Rolando Pakso liberaldemokratai, prieš rinkimus skelbę, jog atėję į valdžią kovos su korupcija, realiai nepajudina nei piršto. Jie tik kuria komisijas, bet nesugeba suformuluoti klausimų į kuriuos pastarosios turėtų atsakyti“, - DELFI teigė sostinės savivaldybės tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius.

DELFI žiniomis, naujosios sostinės valdžios sudaryta Ozo pramogų parko priežiūros komisija dar neturi vadovo.

Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas žada, kad komisija netrukus pradės dirbti ir peržiūrės ankstesnės tarybos sudarytas sutartis. „Rubikono“ įmonės pramogų parke turi išskirtinę užstatymo teisę. Reikės peržiūrėti, ar tokia sutartis atitinka vilniečių lūkesčius, ar nėra proteguojamas atskiras verslas“, - pirmadienį DELFI teigė E. Lementauskas.

Opozicijos atstovai neatmeta galimybės, kad miesto valdžia tyčia vilkina komisijos darbą. „Kas galėtų paneigti, kad naujoji valdžia tai daro dėl to, kad Liberalų demokratų gretose esantis „rubikono“ atstovas Gintaras Kazakas ir toliau spaudžia valdžią neperžiūrinėti neskaidrių senosios valdžios sprendimų“, - klausė V. Urbonavičius.

Kaip žinoma, valstybinis sklypas Vilniuje įmonių grupei "Rubicon group" yra išnuomotas 99 metams. Pagal pirminę sutartį čia galėjo būti vykdoma tik rekreacinė veikla, statomi tik komercinės ir rekreacinės paskirties objektai. Tačiau su buvusiu sostinės meru A. Zuoku anksčiau sieta verslo grupė ne kartą prašė savivaldybės pakeisti sutarties sąlygas ir leisti sklype pradėti gyvenamųjų namų statybas.

Verslininkai tikino, kad šis parkas neatneš jokio pelno, todėl atsiimti pinigus reikia statant gyvenamuosius namus.