"Galbūt iš pradžių dalyvaujančių tokiame balsavime nebus toks didelis procentas. Pavyzdžiui, Estijoje, kaip žinote, per pastaruosius parlamento rinkimus dalyvavo apie 4 proc. rinkėjų. Aš manau, visiškai realu, kad ir Lietuvoje 4–5 proc. dalyvautų. Tai jau yra labai daug. Aš tikiuosi, kad čia kaip tik dalyvaus tos grupės, kurios nedalyvauja arba nedalyvavo iki šiol rinkimuose. Elektroninis balsavimas neabejotinai yra ateitis. Tai patogus būdas", - pridūrė socialdemokratų partijos lyderis.

Taip pat jis išreiškė viltį, kad elektroninio balsvimo teikiamais patogumais pirmiausia pasinaudotų jaunimas, taip pat aktyviau įsitrauktų į politikos reikalus ir išeivija.

"Be to, aš tikiuosi, kad šiuo atveju balsuos žmonės, turintys aukštesnį išsilavinimą, tai jau irgi yra tam tikra garantija, kad bus mažiau pažeidimų“, – sakė G. Kirkilas.

Pasak premjero, pirmąkart Lietuvoje elektroninio balsavimo sistema galėtų būti išbandyta šiemet rudenį renkant Seimo narį vienmandatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje.

DELFI primena, kad trečiadienį Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Rimantas Remeika ir Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas taip pat tvirtino maną, kad balsavimą internetu reikėtų išbandyti šį spalį Dzūkijos apygardoje vyksiančiuose vieno Seimo nario rinkimuose.

Tuo tarpu ministro pirmininko patarėjas ir vienas darbo grupės, rengusios elektroninio balsavimo projektą, narys Donatas Morkūnas mano, kad jį išbandyti reikėtų likus keliems mėnesiams iki kitų metų rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

„Žinant šios sistemos diegimo procesą, tai yra nerealu, ir net bandant kažkaip strimgalviais, manau, kad būtų neleistina, nes tai yra neatsakinga, nes gali būti padarytos klaidos ir tai tik sukompromituotų pačią idėją", – sakė D.Morkūnas.