Sirgaliai atsiprašo, kad buvo ne taip suprasti, o LFF kartu su fanais ruošia antirasistines akcijas bei tikisi UEFA malonės.

Per rungtynes S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione sirgaliai iškėlė plakatą, kuriame Afrikos žemyno kontūruose nudažytuose Prancūzijos nacionalinės vėliavos spalvomis prancūziškai buvo parašyta "Sveiki atvykę į Europą".

Užsienio naujienų agentūros tai traktavo kaip rasistinį įžeidimą, nes dauguma Prancūzijos rinktinės žaidėjų yra juodaodžiai ir kilę iš Afrikos žemyno. UEFA itin griežtai vertina rasistinius išpuolius, o incidento Kaune svarstymas vyks jau netrukus.

“Mes atsakymą gavome, kad svarstymas numatytas gegužės viduryje ir kad jie laukia, kada mes pateiksime medžiagą. Praėjusią savaitę buvome UEFA, kalbėjome tiek su prezidentu Micheliu Platini, tiek su generaliniu direktoriumi. Mes pasakėme, kad pateiksime įrodymus, kad fanai iš tikro nenorėjo įžeisti, yra jų kreipimasis, kad jie tikrai neturi jokių rasistinių nusistatymų - tai buvo sarkastiškas bandymas, galbūt nepavykęs. Sirgaliai supranta, kad tai buvo neteisingai iterpretuota, jie atsiprašo“, - sakė L.Varanavičius.

Birželio - liepos mėnesiais bus organizuojamos antirasistinės akcijos, kuriose sirgaliai futbolo aikštėje išbandys jėgas su Lietuvoje gyvenančiais kitų šalių piliečiais.

LFF prezidentas vylėsi, kad šios akcijos pakaks ir LFF pavyks išvengti piniginių baudų.

„Mes išsiaiškinome, pakalbėjome su sirgaliais, jie padarys oficialų pareiškimą, jo tekstą aš jau mačiau. Sirgaliai nustebę, kad tai buvo neteisingai interpretuota, jie gailisi, kad tai buvo ne taip suprasta. Jie tikrai neturėjo rasistinių nusistatymų, jie norėjo pasakyti, kad tokia šalis kaip Prancūzija negali iš vietinių susirinkti komandos. Tai realiai tikimės, kad to kreipimosi, mūsų veiksmų plano, kurį mes darome bendrai su fanais, užteks. Jeigu paaiškės, kad LFF jokios finansinės žalos neturėjo, mes atsiimsime savo ieškinius iš policijos ir manau šitą klausimą tuo užbaigsime. Turėsime gerą ir sunkią pamoką“, - sakė L.Varanavičius.

LFF vadovas atskleidė, kad susitikimų metu sirgaliai prisipažino, kas rungtynių metu išskleidė daug diskusijų sukėlusį plakatą - tai padarė ne vietiniai Kauno sirgaliai, o iš Vilniaus atvykę aistruoliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją