Dėl Ambasadoriaus taurės varžytis lietuviai rinkosi nuo ankstyvo ryto – turnyro pradžia skelbta 9 val. Susirinkusiuosius pirmiausia pasveikino dalykinį kostiumą į sportinę aprangą iškeitęs ambasadorius V. Ušackas, vėliau buvo primintos žaidimo taisyklės.

Taupant laiką komandos žaidė po du kėlinius, trukusius po 10 minučių, keliais pogrupiais. Įpusėjus turnyrui ir daugeliui komandų „nubyrėjus“, pradėjo aiškėti lyderiai – kad nugalėtojais taps „Cambridge“ komanda, spėjo daugelis. Finalinėje rungtyje dėl pirmos antros vietos susirungę su „Lithuanian‘s BC“ (Londonas), kembridžo lietuviai nugalėjo rezultatu 28–21. Trečią vietą iškovojo „Kailiai“ (Londonas), o ketvirtą –„Kaunas“ (Londonas).

„Pirma vieta mums – labai didelis įvertinimas, – didžiavosi Bronius Preidžius, „Cambridge“ komandos, anot jo paties, vadovaujantis variklis. – Labai tuo džiaugiamės. Dažnai krepšinio nelošiam, nesitreniruojam, bet šiandien buvom labai vieningi, susižaidėm, todėl pasirodėm gerai. Mes, komandos nariai, esam draugai, sutampa charakteriai, tai, matyt, ir lėmė pergalę. Labai ačiū šio turnyro rengėjams. Ačiū, kad stengiasi išlaikyti lietuvybę, mūsų vieningumą. Apie lietuvius čia galima išgirsti tik blogas naujienas, mūsų įvaizdis čia tikrai ne koks. Bet iš tikrųjų yra visai kitaip, ir šis renginys tai puikiai parodo: mes esam draugiška tauta“.

„Krepšinis – komandinis žaidimas, reikalaujantis vienybės, – paskelbęs Kovo 11-osios uždarymo ceremoniją sakė ambasadorius. – Mūsų – tautos – jėga taip pat slypi vienybėje“. Kad vienybės tarp lietuvių esama, uždarymo ceremonijoje džiaugėsi ir tomis dienomis Londone viešėjęs bei į varžybas atvykęs Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvilas.

„Į turnyrą investuota, – po varžybų skaičiavo ambasadorius, – 40 tūkstančių litų, bet tai – prasminga investicija, kadangi renginys subūrė lietuvius į vieną vietą, patvirtino mūsų aistrą krepšiniui, meilę Lietuvai“.

Turnyrui pasibaigus ambasadorius Vygaudas Ušackas ir ponia Loreta Ušackienė visus dalyvius pakvietė į priėmimą Kovo 11-osios dienos proga.