Tarp jų - ir buvęs Seimo narys, Tėvynės sąjungos atstovas Algirdas Petrusevičius, pernai nuteistas už neteisėtą ginklų laikymą ir pardavimą. Jis taip pat minimas J.Abromavičiaus nužudymo byloje.

Į slaptą sueigą atvyko ir vienas maištavusių savanorių lyderių Arūnas Stašaitis, dabar dirbantis Kauno rajono Alšėnų kaimo seniūnu.

Spėjama, kad susirinkusieji vakar vakare planavo aptarti situaciją, susijusią su naujų žinių apie savanorių maištą ir J.Abromavičiaus nužudymą paviešinimu, parengti gynybos planus ir suderinti pozicijas.

Susitikimas Kaune gali būti susijęs ir su skandalingais lauko kariuomenės vado, brigados generolo Arvydo Pociaus liudijimais Seimo laikinajai komisijai.

Neatmestina, kad buvo rengiamas bendras planas, kaip nuplauti šio aukšto kariškio mundurą.

L.Simutis minimas operatyviniame pranešime Valstybės saugumo departamentui. Šis dokumentas buvo parengtas 1995 metų sausio mėnesį. Tuo metu J.Abromavičius tyrė pakaunės savanorių maišto aplinkybes ir tilto per Bražuolės upelį sprogdinimo užsakovus.

Dokumente rašoma, kad maištaujančių savanorių daliniui valdyti, jų veiksmams su kitomis Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybomis koreguoti buvo sudarytas nelegalus štabas. Jam priklausė 7 žmonės. Tarp jų - ir L.Simutis.