Tokia akcija Europoje organizuojama pirmą kartą.

Organizatoriai sako manantys, kad 5 minutės nieko iš esmės nepakeis, tačiau taip siekia priminti, kad išjungti elektrinius prietaisus iš tinklo reikia visada, kai jie yra nenaudojami arba jų naudojimas nėra būtinas.

„Norime, kad žmonės išjungtų visus prietaisus, kuriuos galima“, - DELFI sakė akcijos Lietuvoje organizatorius laikraščio "Žalioji Lietuva" redaktorius Andrejus Gaidamavičius.

Tikimąsi, akcija Europoje išpopuliarės ir bus organizuojama kasmet, kaip ir Tarptautinė diena be automobilio (rugsėjo 20 d.) bei Nieko nepirkimo diena (lapkričio 25 d.).

Šią akciją Ispanijoje ir Prancūzijoje inicijuoja organizacija „Žemės draugai“ („Friends of Earth“), siekdami atkreipti dėmesį į klimato kaitos problemas. Pasak žaliųjų, pagrindinė visų aplinkosauginių problemų priežastis – besaikis vartojimas.

Lietuvos žaliųjų judėjimas yra oficialus „Žemės draugų“ („Friends of Earth International“) atstovas Lietuvoje. Ši tarptautinė organizacija vienija 80-ties šalių žaliųjų organizacijas, kurios dirba klimato kaitos srityje.