Bylą tiriantis Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius patvirtino, kad milijoną litų iš banko sąskaitos pavogė gerai organizuoti sukčiai. Nusikaltėliai nusitaikė į žemę pardavusio žmogaus pinigus. Suklastoję jo dokumentus sukčiai į banką pasiuntė savo žmogų. Šis su banku pasirašė sutartį dėl elektroninės bankininkystės paslaugų, pervedė dalį milijono į sąskaitą kitame banke ir pasiėmė grynuosius. Likusią dalį pinigų, taip pat grynaisiais, sukčių patikėtinis pasiėmė banke "DnB Nord".

Juodą darbą atlikęs nusikaltėlių bendrininkas netrukus buvo sulaikytas. Pareigūnams tai nesukėlė didelių rūpesčių: šį žmogų užfiksavo bankuose įrengtos stebėjimo kameros. Tačiau naudos iš to mažai, tikrieji nusikaltimo organizatoriai vis dar laisvėje. "Tai buvo specialiai šiam darbui surastas asmuo, kuris niekaip negalėjo išvengti sulaikymo: jį užfiksavo kameros, policijai jis jau buvo žinomas, anksčiau teistas", - sakė prokuroras L.Kuprevičius.

Bylą tiriantys pareigūnai stebisi, kaip lengvai sukčiams pavyko įgyvendinti savo planą. Pastaruoju metu bankai nuolat ragina savo klientus saugotis apgavikų, neatskleisti jiems slaptų sąskaitų kodų. Tačiau šį kartą visa atsakomybė tenka tik pačiam bankui: jo darbuotojai nepastebėjo dokumentų klastotės, nepatikrino padirbtų parašų.

Banko „DnB Nord" atstovas spaudai Andrius Vilkancas, paklaustas, ar indėlį praradusiam žmogui jau sugrąžinti visi pinigai, leido suprasti, kad žala bus atlyginta. „Banko komerciniai, sutartiniai ir kiti santykiai su klientais nėra viešai komentuojami. Bankas pilnai atsako už klientų lėšų sąskaitose saugumą. Bankas yra apsidraudęs veiklos rizikas", - teigė A.Vilkancas.

Banko atstovas vengė plačiau komentuoti ir vagystės aplinkybes, esą todėl, kad vis dar vyksta ikiteisminis tyrimas: "Bankas glaudžiai bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis ir atliko visus būtinus tokiais atvejais veiksmus bei pateikė atitinkamoms teisėsaugos institucijoms visą turimą informaciją".