A.A. piktinosi bendrovės „Teo LT" monopoliu įkalinimo įstaigose. „Jeigu skambinčiau iš „Omnitel“ į „Omnitel“, man kainuotų kur kas pigiau nei iš fiksuotojo ryšio į mobilųjį“, - Vilniaus apygardos administraciniame teisme nuteistasis skundėsi, kad Kalėjimų departamentas neinicijuoja galimybės pataisos namuose pastatyti mobiliojo ryšio operatorių taksofonų.

Galimybės skambinti mobiliuoju ryšiu įkalinimo įstaigose nenumato Lietuvos įstatymai. Pravieniškių 3-iųjų pataisos namų direktorius Skirmantas Agurkis DELFI teigė, kad įstaigos administracija kreipėsi į visus Lietuvoje veikiančius mobiliojo ryšio operatorius, tačiau jie pareiškė, kad taksofonų neturi ir jų įkalinimo įstaigose neketina įrengti.

„Jis ieško to, ko nepametė“, - įsitikinęs pataisos namų vadovas. S.Agurkio teigimu, nuteistasis buvo iškėlęs ir dar vieną, jo nuomone, svarbų klausimą – kodėl nuteistieji negali naudotis internetu ir draugams bei artimiesiems siųsti elektroninius laiškus. „Kaip atrodytų, jei Henrikas Daktaras už grotų savo bendrams rašytų laiškus?“ – kalinio reikalavimu stebėjosi įkalinimo įstaigos direktorius.

Kadangi A.A. negali skambinti mobiliojo tinklo viduje, jis savo pareiškime Vilniaus apygardos administraciniam teismui nurodė, kad dėl to patyrė 200 litų turtinę žalą – neva tiek jis patyrė nuostolių skambindamas iš fiksuoto į mobilųjį ryšį.

Nuteistasis savo skunde teismui teigė, kad negalėdamas skambinti tame pačiame tinkle patyrė „depresiją“ ir „išgyvenimus“, todėl savo patirtą žalą įvertino 80 tūkst. litų. Trečiadienį teisme savo ieškinį jis padidino iki 140 tūkst. litų. „Nebėra žodžių“, - kalinio įžūlumu stebėjosi S.Agurkis. Pasak jo, jeigu teismas atmes nuteistojo prašymą, pataisos namų administracija inicijuos teismo procesą, kuriuo sieks iš kalinio prisiteisti dėl jo veiksmų patirtą žalą.

Pasak direktoriaus, į teismą kreipiantis nuteistiesiems nereikia mokėti žyminio mokesčio, todėl jie ir rašo įvairius skundus.