Lietuvos Prezidentas buvo grąžinęs parlamentui pakartotinai svarstyti šį Seimo priimtą dokumentą, draudžiantį bet kokių alkoholinių gėrimų išorinę reklamą.

Šalies vadovas, vetuodamas šį dokumentą, pažymėjo, kad jame numatytas absoliutus bet kokių alkoholinių gėrimų išorinės reklamos draudimas neatitinka racionalaus stipriųjų ir silpnųjų alkoholinių gėrimų diferencijavimo politikos.

Pasak jo, absoliutus alkoholinių gėrimų išorinės reklamos draudimas įteisintas neįvertinus galimų jo pasekmių kultūros ir sporto rėmimo veiklai.

Seimo nariai socialdemokratai Birutė Vėsaitė, Bronius Bradauskas ir kiti pripažino, kad Seimas, uždraudęs silpnų alkoholinių gėrimų reklamą, buvo padaręs klaidą. Opozicinių frakcijų atstovai irgi neprieštaravo Lietuvos Prezidento siūlymui dėl silpnų alkoholinių gėrimų reklamos, nors pažymėjo, kad tai tik dalinis problemos sprendimas.

67 parlamentarai parėmė šalies vadovo siūlymą Alkoholio kontrolės įstatyme įrašyti, kad Lietuvoje draudžiama išorinė alkoholio reklama, išskyrus alaus bei natūralios fermentacijos vyno ir sidro išorinę reklamą. Prieš šalies vadovo siūlymus balsavo 6 Seimo nariai, susilaikė 4.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją