Konservatorių siūlymui nutraukti jau prasidėjusias statybas praėjusią savaitę buvo pritarta Seime.

Kaimo reikalų komitetas jam nepritarė motyvuodamas, kad į statybas jau investuota per 10 mln. Lt. Kaip Lietuvos radijui sakė komiteto narys konservatorius Kazys Starkevičius, visgi dar kyla klausimų dėl kompensacijų tvarkos ir poveikio gyventojų sveikatai. Todėl kitą savaitę Kazokiškėse ketinama surengti susitikimą su Vyriausybės atstovais ir specialistais.

"Visos Vilniaus apskrities savivaldybių tarybos pritarė sąvartyno statyboms. Jeigu būtų sustabdytos Kazokiškių sąvartyno statybos, ketvirtadalis Lietuvos žmonių neturėtų kur dėti šiukšlių. Mes įsipareigojame dar daugiau kalbėtis su vietos žmonėmis", - komiteto posėdyje parlamentarams aiškino Vilniaus apskrities viršininkas Alfonsas Macaitis.

Kazokiškių projektas įstrigo pasipriešinus vietos bendruomenei, nors tam pritarė visos institucijos.

Vasaros pabaigoje įsibėgėjus naujojo sąvartyno statyboms Kazokiškėse, leista dar pusmetį vežti atliekas į perpildytą Karijotiškių sąvartyną, nes jo uždarymo finansavimas iš dalies priklauso nuo projekto Kazokiškėse.

Kazokiškių sąvartynas būtų įkurtas netoli į UNESCO Pasaulio paveldo objektų sąrašą įtraukto Kernavės kultūrinio rezervato.

Specialistų tikinimu, sąvartynas niekaip nepakenktų Kernavei.