J. Požėla surinko 16, 9 balo ir antroje vietoje likusį kandidatą aplenkė daugiau nei 1 balu. Norą vadovauti naujai įsteigtam Jaunimo departamentui buvo pareiškę 4 asmenys, tačiau į konkursą atvyko 3.

„Vykdysiu valstybinę politiką jaunimo atžvilgiu“, - DELFI sakė J. Požėla, pažadėjęs dirbti jaunimo gerovei bei didelį dėmesį skirti jaunimo organizacijų plėtrai.

Jaunimo departamento vadovo pareigas jis pradės eiti nuo ketvirtadienio. J. Požėla teigia atsistatydinsiantis iš Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos valdybos.

Vilniaus universiteto informologijos bakalauras bei žurnalistikos magistras J. Požėla iki šiol dirbo Europos Parlamento nario Justo Vinco Paleckio padėjėju.

DELFI primena, kad susirūpinimą dėl J. Požėlos apsisprendimo dalyvauti konkurse į Jaunimo reikalų departamento vadovo postą buvo išreiškęs Lietuvos liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

“Prielaidų, kad gali būti daromos išskirtinės sąlygos Jurui Požėlai laimėti konkursą, yra, kadangi šis departamentas kuruojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, o Vilija Blinkevičiūtė visai neseniai perėjo į socialdemokratų partiją. Tokiu būdu norint užsitarnauti socialdemokratų pasitikėjimą tikrai gali būti bandoma infiltruoti į šį departamentą J. Požėlą”, - tąkart sakė E. Masiulis.

J. Požėla išgarsėjo prieš porą metų, kai 2004 metų vasarį, belaukdamas skrydžio į Londoną, pareiškė, kad lėktuve neva padėtas sprogmuo.

Dėl šio pareiškimo apie bombą buvo imtasi aviacijos saugumo procedūrų pasitelkiant į pagalbą specialiąsias tarnybas, taip pat porai valandų užlaikytas reisas į Londoną. Atlikus papildomą orlaivio patikrinimą, daiktų, galinčių sukelti pavojų aviacijos saugumui ir skrydžio saugai, nebuvo rasta.