aA
Vilniaus miesto valdyba vakar dėl neaiškių priežasčių nusprendė nesvarstyti klausimo dėl Seimo pirmininko Artūro Paulausko savavališkai prie savo valdos prijungto 7,7 aro žemės sklypo Tarandės rajone likimo.
Porelė
© "Lietuvos žinios"
  • "Nenušlifuotas"
  • Pažeidimas
  • Neigia
  • Socdemai

    Valdyba turėjo nuspręsti, ar leisti Seimo pirmininkui, Naujosios sąjungos vadovui A.Paulauskui įteisinti savavališkai kapitaline tvora aptvertą valstybei priklausantį 7,7 aro žemės sklypą ir praplėsti savo valdas.

    Šis klausimas į valdybos posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas savaitės pradžioje, dieną prieš tai, kai LŽ pasirodė publikacija apie A.Paulausko užimtą valstybės žemę.

    Tačiau vakar šis klausimas net nebuvo svarstytas. Vilniaus meras Artūras Zuokas pareiškė, kad klausimo svarstymas atidedamas savaitei, nes to prašo jo rengėjai.

    "Nenušlifuotas"

    Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento generalinis direktorius Aleksandras Lukšas LŽ aiškino, kad vakar valdybai teiktas sprendimas dėl A.Paulausko sklypo buvo "techniškai neparengtas".

    Tačiau niekas iš valdybos narių ketvirtadienį nesugebėjo paaiškinti, kodėl miesto vadovų svarstymui valdininkai pateikia neparengtus sprendimus.

    Tarandės rajoną, kuriame gyvena A.Paulauskas, kuruojanti ir dokumentus valdybos posėdžiui rengusi Pašilaičių architektė Eglė Jacevičienė vakar rytą dar dirbo, tačiau po pietų pradėjus žurnalistams jos ieškoti, paaiškėjo, kad architektė susirgo.

    Paklaustas, kodėl miesto valdyba atidėjo klausimo dėl A.Paulausko sklypo svarstymą, sostinės vicemeras Juozas Imbrasas spėjo, kad dokumentas nebuvo deramai "nušlifuotas".

    Pažeidimas

    Valstybinė teritorinio planavimo ir statybos inspekcija už savavališkai aptvertą valstybei priklausantį žemės sklypą A.Paulauską gali įspėti arba nubausti pinigine bauda iki 5000 Lt.

    Tačiau vakar LŽ kalbinti Vilniaus apskrities teritorinio planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojai vengė atsakyti, ar bus imtasi kokių nors sankcijų prieš Seimo pirmininką.

    Vilniaus miesto plėtros departamento darbuotojai žurnalistams vis dėlto pripažino, kad Seimo pirmininkas paskubėjo apsitverti valstybei priklausantį sklypą. Tokia praktika Vilniuje jau tapo įprasta. A.Lukšas sako, jog gyventojai anksčiau praplečia valdas, nei susitvarko dokumentus savivaldybėje.

    "Sparčiau suktis savivaldybei trukdo lėšų stygius", aiškina sostinės architektų vadovas.

    Neigia

    Seimo pirmininkas neigia savavališkai prisijungęs valstybės žemę prie savo sklypo. Jis aiškina norėjęs išsipirkti prie savo namų esančią žemę, o tai numato 1999 m. kovo 9 d. priimtas Vyriausybės nutarimas.

    Pareiškimą dėl minėto sklypo A.Paulauskas parašė praėjusių metų balandžio mėnesį, vėliau dar kartą - rugsėjį. Naujosios sąjungos lyderis įsitikinęs, kad šį sprendimą sostinės savivaldybė vilkino.

    "Metus rūpinausi, kad būtų galima privatizuoti tą žemę, ir kai pasakė, kad kliūčių nėra, telikę formalumai, tada baigėme statyti tvorą, nes nesinorėjo du kartus to daryti", teisinosi A.Paulauskas.

    Tačiau Seimo pirmininkas nesulaukė raštiško leidimo. Leidimą pirkti žemę socialliberalas galėjo gauti tik patvirtinus pakoreguoto jo sklypo planą. Tą vakar ir turėjo padaryti Vilniaus miesto valdyba.

    Miesto plėtros departamento vadovo pavaduotojas Egidijus Dedūra teigia, kad žodinis leidimas praplėsti sklypą net negalioja, nes "Miesto plėtros departamentas jokių žodinių leidimų neduoda ir net negali duoti".

    Socdemai

    Domėtis A.Paulausko sklypu pradėjo ir Seimo opozicija. Vakar Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas raštu gavo tris Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nario Algimanto Salamakino klausimus. A.Salamakinas domisi, kodėl Seimo pirmininkas, "nesulaukęs oficialaus leidimo, nesiteikdamas pats pristatyti reikiamų dokumentų, savavališkai užėmė jam nepaskirtus 7,7 aro valdiškos žemės?"

    A.Salamakinas taip pat klausia, kodėl Seimo pirmininkas neigia savo poelgio neteisėtumą ir neprisipažįsta padaręs moralinę klaidą.

    "Ar ši klaida nesudaro precedento lygiai taip pat nepaisyti įstatymų ir kitiems Lietuvos žmonėms?" - klausia A.Paulausko socdemai.

    Įvertink šį straipsnį
    Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
    (0 žmonių įvertino)
    0