aA
Vilniaus savivaldybėje iš anksto Seimo rinkimuose ir referendume balsuoti norinčių gyventojų eilė nutįso ir antrąją išankstinio balsavimo dieną.
Rinkėjai Vilniaus savivaldybėje
Rinkėjai Vilniaus savivaldybėje
© DELFI (Š.Černiausko nuotr.)

Kaip ir trečiadienį, eilė susiformavo pirmajame savivaldybės aukšte, kur balsuoja ne Vilniuje gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai. Apie 8.20 val. šioje eilėje stoviniavo apie pusšimtis rinkėjų. Tiesa, eilė judėjo pakankamai greitai.

Apie 9 val. eilė gerokai ištįso, joje lūkuriavo jau maždaug 100 žmonių. Atėjusieji iki 8.30 val. eilėje laukti turėjo apie pusvalandį, atėjusiems vėliau teko labiau apsišarvuoti kantrybe.

Antrajame savivaldybės aukšte, kur balsuoja Vilniaus mieste gyvenamąją vietą deklaravę rinkėjai, didesnių spūsčių nebuvo.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis DELFI teigė, jog pirmąją išankstinio balsavimo dieną Vilniuje gauti penki pranešimai apie pažeidimus. Tačiau nei vienas ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, o kai kurie pranešimai paprasčiausiai nepasitvirtino.

DELFI primena, jog trečiadienį užfiksuoti pirmieji rinkėjų papirkimo atvejai. Visi jie nustatyti Šilutėje. Policija taip pat tikrina pranešimus apie balsų pirkimą Vilniuje bei kitose šalies vietose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0