aA
Kompanijos „Advanced Micro Devices“ ir IBM ruošiasi bendradarbiauti kuriant naujas lustų gamybos technologijas, pagal kurias bus gaminami didelės spartos procesoriai. IBM, žinoma, yra viena stambiausių puslaidininkių pramonės bendrovių, tačiau, kaip ir AMD, ji negali prilygti procesorių milžinei „Intel“. Kai kurių analitikų manymu, AMD-IBM duetas turėtų sėkmingai konkuruoti su „Intel“.
AMD ir IBM atstovai teigia, jog kompanijos sieks pagerinti procesorių darbo našumą, bei sumažinti energijos suvartojimą. Tam ketinama naudoti įvairias medžiagas, pvz. SOI („silicon-on-insulator“) tranzistorius, varinius sujungimus.

Gamintojai kartu kurs 65 ir 45 nanometrų lustų gamybos technologijas. Pasak jų, pirmieji pagal 65 nanometrų gamybos procesą pagaminti procesoriai turėtų pasirodyti 2005 metais.

Praėjusių metų sausio mėnesį AMD buvo paskelbusi apie bendradarbiavimą su Taivanio puslaidininkių gamintoja, bendrove UMC. Tačiau sutartis su IBM greičiausiai reiškia bendradarbiavimo su UMC pabaigą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0