aA
Tinklapis „TheInquirer“ pateikė bendrovės „Advanced Micro Devices“ atliktų procesorių bandymų, kurių metu išbandyti „AMD Athlon“, „Intel Celeron“ ir „Intel Pentium“ lustai, rezultatus. Žurnalistų teigimu, gauti dokumentai buvo pažymėti užrašu „Konfidencialu“.
AMD sparta
AMD specialistai atliko trijų rūšių bandymus. Pirmajame teste buvo vertinamas darbo našumas su tokia programine įranga, kaip „MS Office 2000“, „Lotus Notes R5“, „Norton AntiVirus“ ir „Winzip 8“. Antruoju bandymu buvo nustatyta darbo sparta su skaitmeninėmis daugialypės terpės bylomis – naudotos „Photoshop 5.0“, „Macromedia Dreamweaver 3.0“, „Flash 5“ ir „Media Encoder 7“.

Paskutinis testas buvo skirtas išsiaiškinti procesorių spartai su naujausiais trimatės grafikos žaidimais. Bandymu metu žaisti „Half-Life“, „Quake III“, „Aquamark“, „Drone Z“, „Generic“, „Unreal Tournament“, „Evolva“ ir „Seriuos Sam“.

Kaip matoma iliustracijoje, procesoriai „Intel Celeron“ su „Willamette“ branduoliu ir 128 KB antrojo lygmens spartinančiąja atmintimi (naudotas „Intel 845G“ lustų rinkinys) gerokai atsiliko ne tik nuo „Intel Pentium 4“, „AMD Athlon XP“, bet ir nuo mažesniu taktiniu dažniu veikiančių „AMD Duron“.

Tokiais bandymų rezultatais AMD bando sugriauti „megahercų mitą“, kurį, kompanijos nuomone, visuomenei perša „Intel“.

„Intel“ atstovai atsisakė komentuoti AMD atliktus bandymus. Jų teigimu, „Pentium 4“ procesorius yra perkamiausias pasaulyje, o „Celeron“ užima antrąją poziciją. Be to, artimiausiu metu ketinama pradėti tiekti „Celeron“ lustus, gaminamus pagal 0,13 mikrono technologiją ir turinčius 256 KB antrojo lygmens spartinančiąją atmintį, kas gerokai padidins jų spartą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0